7 alimente pe care ar trebuii să le consumi când ești răcit
După cum spune o zicala, fără tratament, o răceală trece intr-o săptămână, iar cu tratament – doar 7 zile. Încă nu există un tratament garantat cu privire la modul de tratare a răcelii. Medicamentele disponibile ameliorează simptomele și previn complicațiile.
În această situație, unele alimente pot juca un rol pozitiv. O alimentație adecvată oferă corpului tău puterea de a lupta împotriva infecțiilor și, prin urmare, te simți mai bine. Deci, ce ar trebui să faci cu o răceală?
Bea multe lichide
Poate cel mai important sfat. Dacă aveți o răceală, încercați să beți până la 2 litri de lichide pe zi. Ceaiurile din plante, sucurile naturale (cele care nu irită gâtul, de exemplu, sucul de mere) sunt potrivite. Acestea ajută la înlocuirea pierderilor de lichid din cauza transpirației în timpul febrei mari și, de asemenea, îmbunătățesc fluxul de flegmă la tuse. Ceaiul simplu cu lămâie nu va fi de prisos.
Iaurturi și alte produse lactate fermentate
Unele bacterii lactice facilitează răceala obișnuită, spun oamenii de știință. În special, vorbim despre Lactobacillus casei și Lactobacillus reuteri . Ele pot fi găsite, de exemplu, în iaurtul grecesc și în alte produse lactate fermentate.
Alimente bogate în proteine
Pentru a combate infecțiile, corpurile noastre au nevoie de multe enzime și de celule noi de protecție. Principalul material de construcție din corp este proteinele, ceea ce înseamnă că nevoia de ele crește. Prin urmare, dacă aveți o răceală, trebuie să includeți în dietă alimente bogate în proteine ușor digerabile, de exemplu, ouă, produse lactate sau carne albă de pui.
Citrice
Lămâile, portocalele, grepfruturile și alte citrice conțin flavonoide care au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Prin urmare, aceste fructe nu trebuie uitate în caz de răceli. De asemenea, conțin vitamina C, deși rolul său în tratarea răcelii este astăzi pus la îndoială.
Supa de pui
În timpul răcelii, aveți nevoie de alimente nutritive ușor de digerat. Cu toate acestea, de multe ori nu există apetit! În această situație, vă sfătuim să gătiți supă de pui: este ușoară, rapidă și gustoasă. Dacă adăugați câteva legume proaspete în supă, devine și mai sănătoasă.
Usturoi
Usturoiul a fost considerat în mod tradițional un bun remediu pentru răceală. Usturoiul conține substanțe vegetale cu un efect antiseptic ușor. Aceasta înseamnă că aceste substanțe ucid germenii care au căzut peste ele, astfel încât să mănânce câțiva căței de usturoi pe zi pentru răceală nu dăunează.
Alimente bogate în glutation
Glutationul este un antioxidant natural și este implicat în protejarea celulelor de radicalii liberi generați în timpul infecțiilor. Probabil că poate crește rezistența corpului nostru la răceli și poate ameliora simptomele acestuia. Glutationul se găsește în legume precum varza și pepenele verde.
Pe lângă alimentația adecvată, starea dumneavoastră cu răceală depinde și de rutina zilnică. În acest moment, trebuie doar să dormiți 8 ore pe zi și să vă luați câteva zile libere de la serviciu. Odihnește-te, consumând multe lichide și mâncând alimente sănătoase îți vor oferi corpului tău puterea de a combate răcelile și, în cele din urmă, de a le cuceri.