6 sosuri pentru paste – idei de retete
Banalele paste, indiferent ca sunt penne, spagheti, fetuccini sau linguini, pot fi preparate in combinatie cu zeci de sosuri delicioase, care le invaluie in arome ademenitoare. Transforma pastele intr-un alt preparat in fiecare zi! Noi iti oferim retete delicioase si rapide de sosuri, care nu iti fura mai mult de 20 de minute din timpul liber, dar care iti ofera un rasfat garantat la fiecare degustare!
1. Sos Puttanesca
Pune 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga 2 catei de usturoi, 1 cana de rosii in bulion maruntite, 2 linguri de capere din conserva, 2 bucati de ansoa, 1 ceasca de rosii kalamata, cativa fulgi de ardei iute si o mana de patrunjel proaspat tocat. Lasa sosul sa fiarba 10 minute, apoi toarna-l peste paste.
2. Sos primavera
Incinge 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si soteaza in ea 1 morcov si 2 catei de usturoi tocati marunt. Arunca in tigaie 2 cani de rosii cherry si lasa-le la sotat inca 30 de secunde. Adauga o cana de supa de pui, 250 g de sparanghel si 250 g de mazare congelata. Lasa-le la fiert 10 minute, apoi adauga parmezan ras si busuioc proaspat.
3. Sos delicios de rosii
Cel mai simplu, rapid si sanatos sos in care poti invalui pastele este preparat din 6 sau 7 rosii taiate cubulete, trase la tigaie cu 5 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare, piper si busuioc proaspat. Pentru mai multa consistenta, poti adauga mozarella sau parmezan proaspat ras pe deasupra, la final.
4. Sos Alfredo cu pui
Topeste 125 g intr-o tigaie. Adauga 250 g smantana groasa si 2 linguri de usturoi zdrobit si lasa totul la fiert 1-2 minute. Adauga 2 cani de lapte, 200 g parmezan ras si 1 lingurita de piper alb. Spre final, adauga fasii de piept de pui in sos si toarna-l peste paste.
5. Sos cu branzeturi
Pastele cu 3 sau 4 tipuri de branza sunt cele mai gustoase, sofisticate, dar totodata simplu de preparat. Ai nevoie de paste fierbinti, peste care sa adaugi o cana de parmezan ras, 3/4 cana branza emmental si aceeasi cantitate de mozarella, innobilate toate de 125 de g de unt si putin piper proaspat macinat.
6. Sos de verdeturi cu pesmet
Simplu, rapid, parfumat si foarte hranitor – un sos care se prepara numaidecat. Topeste 125 g de unt intr-o tigaie, adauga pesmetul si baga-l la cuptor pana se rumeneste. Intre timp, toaca mai multe verdeturi: busuioc, patrunjel, marar, oregano. Amesteca-le cu sare, piper si 1/2 cana de masline. Amesteca-le cu pesmetul si toarna totul peste paste.
sursa: acasa