6 alimente vegetariene bogate in fier
Cum să eviți anemia când nu mănânci carne? Multe alimente de origine vegetală conțin substanțe nutritive esențiale precum fierul. Doar pentru că nu mănânci carne de vită nu înseamnă neapărat că ai anemie. Din fericire, natura ne oferă o gamă largă de alimente delicioase, bogate în minerale, vitamine și oligoelemente, inclusiv fier. Iata 6 alimente vegetariene bogate in fier!
Semințe de dovleac
Aproximativ 30 de grame de semințe de dovleac conțin un miligram de fier, ceea ce reprezintă 5% din cantitatea zilnică recomandată. Consumându-le crude sau prăjite 15-20 de minute într-o tigaie, vă veți putea bucura de beneficiile și aroma lor.
Varză de Bruxelles
Varza de Bruxelles suferă de o reputație foarte proastă (din cauza gustului), totuși este excelenta pentru sănătatea ta. Aceste mici verzee vă ajută să vă umpleți de fier și vă oferă, de asemenea, fibre, substanțe nutritive antioxidante și vitamine.
Lintea
Perfecta pentru vegetarieni, linte este săracă în calorii, bogată în fibre și plină de proteine, precum și de fier. La fel ca multe leguminoase, ea ne ajută și să luptăm împotriva riscurilor de cancer.
Spanac
O porție de spanac gătit conține atât fier, cât și vitamina C, ceea ce ajută la absorbția acestuia. Consumul lui crud este, de asemenea, o opțiune sănătoasă, dar gătitul va produce mai mult fier. prin aportul său de magneziu, o mână de spanac ajută, de asemenea, la menținerea unui intestin sănătos.
Orez brun
Acest aliment foarte simplu este bogat în fier și vitamina B, doi nutrienți care ajută la combaterea oboselii și a fibrelor. Adăugați-l la preparatele pe bază de legume și, de ce nu, în loc de cerealele de la micul dejun, adăugând lapte și putin zahăr.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagră conține fier si face asadar parte din cele 6 alimente vegetariene bogate in fier. Consumata cu moderatie, ajuta la mentinerea echilibrului nutritiv al meselor noastre. Așadar, nu ezitați să o consumați!