5 remedii naturiste pentru gingiile inflamate

de: Echipa BZI.ro
20:25, 16 apr. 2018

Ca sa-ti ingrijesti gingiile, este important sa ai o igiena orala adecvata si sa mergi la dentist cel putin o data pe an. Acest specialist te va supune unei curatari dentare profesionale, astfel incat sa eviti complicatiile.

Exista remedii naturiste pentru gingiile inflamate? Inflamarea gingiilor se numara printre cele mai raspandite probleme de sanatate orala pe care dentistii sunt nevoiti sa le trateze. Boala care provoaca acest simptom poarta numele de gingivita, iar la baza sa sta o igiena orala inadecvata.

Bacteriile si microbii care traiesc in cavitatea bucala se inmultesc in mod incontrolabil daca nu ne ingrijim dantura. Inflamatiile provocate de acest fenomen distrug tesuturile care sustin dintii. Daca nu tratam problema la timp, gingiile se pot separa de dinti, o boala cunoscuta sub denumirea de parodontita.

Gingiile inflamate pot provoca sensibilitate si durere la nivelul regiunii afectate. Ele se inrosesc si, in majoritatea cazurilor, sangereaza usor. Vestea buna este ca poti sa ai o sanatate orala optima si sa-ti protejezi gingiile daca urmezi sfaturile de mai jos.

Principalele remedii naturiste pentru gingiile inflamate
Nu ducem lipsa de remedii naturiste pentru gingiile inflamate. In cele ce urmeaza ti le vom prezenta pe cele mai rapide si eficiente.

Remediu cu aloe vera

Aloe vera este o planta celebra datorita abilitatii sale de a vindeca un numar mare de boli. Ea are proprietati antifungice, antiinflamatoare, antibacteriene si vindecatoare. Asadar, aloe vera constituie un remediu ideal impotriva efectelor gingivitei.

Instructiuni:

  • Aplica o cantitate mica de gel de aloe vera pe gingiile inflamate de 3-4 ori pe zi.
  • Rezultatele dorite vor incepe sa apara dupa o saptamana de la inceperea tratamentului.

Remediu pe baza de cuisoare

Acest condiment celebru este folosit pentru a oferi o aroma speciala preparatelor. O calitate interesanta a cuisoarelor este faptul ca au proprietati analgezice si antiinflamatoare. In plus, ele contin flavonoide. Datorita acestor beneficii, cuisoarele pot fi folosite pe post de antibiotic.

Ingrediente:

  • 5 cuisoare
  • 1 cana de apa

Instructiuni:

  • Prepara o apa de gura prin inmuierea a cinci cuisoare in apa fierbinte. Lasa amestecul sa se raceasca, apoi foloseste-l.

Remediu cu apa sarata

Bunicile noastre obisnuiau sa foloseasca acest remediu pentru a trata gingiile inflamate. Apa sarata poate reduce orice inflamatii din cavitatea bucala.

Instructiuni:

  • Prepara o mixtura cu sare si apa
  • Foloseste-o pe post de apa de gura.
  • Apoi, spala-te pe dinti.
  • Acest remediu este mult mai eficient daca folosesti sare de mare.

Remediu cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un dar oferit de natura care, de obicei, ocupa un loc important in locuinta noastra. Il putem folosi pentru a trata o gama larga de probleme de sanatate.

Fiind alcalin, bicarbonatul de sodiu impiedica proliferarea bacteriilor in cavitatea bucala, neutralizand acizii proveniti din alimentele consumate.

Instructiuni:
Ca sa tratezi gingivita cu bicarbonat de sodiu, prepara o pasta din acest ingredient si cateva picaturi de apa.
Freaca gingiile afectate cu aceasta pasta o data pe zi.
Remediu cu sare si ghimbir

In categoria de remedii naturiste pentru gingiile inflamate intra si ghimbirul. Aceasta radacina picanta are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, care au un impact pozitiv asupra starii de sanatate.

Ingrediente:

  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 varf de cutit de sare

Instructiuni:

  • Ia bucata de ghimbir si piseaz-o pana obtii o pasta fina.
  • Foloseste oricat de multa sare ai nevoie, apoi adauga cateva picaturi de apa pentru a obtine o consistenta pastoasa. Aplica remediul pe regiunea vizata cu miscari de masaj.
  • Maseaza pentru un minut. Aplica acest tratament de trei ori pe zi.

Alte sfaturi pentru a remedia gingiile inflamate
Inflamarea gingiilor lezeaza tesuturile din jurul dintilor. Drept consecinta, apar simptome ca respiratia urat mirositoare si, in cazurile cele mai grave, pierderea danturii.

Sangerarile provocate de gingivita pot oferi microbilor si bacteriilor nocive oportunitatea de a se inmulti excesiv. Astfel, pot surveni infectii grave care, mai tarziu, vor afecta si alti dinti.

Exista anumite probleme de sanatate care provoaca inflamarea gingiilor. Unele dintre aceste boli au fost asociate malnutritiei si pot ataca sistemul imunitar, crescand astfel riscul de gingivita.

Asadar, este important sa includem surse de fibre in dieta zilnica, precum cerealele si semintele.
Consuma legume cu frunze verzi precum broccoli si sparanghel. Acestea sunt surse minunate de acid folic si vitamina C.
O alta masura utila este sa-ti reduci aportul de zahar rafinat si faina alba, aceste alimente deteriorand sanatatea orala.
Aparatele si protezele dentare pot, de asemenea, fi piedici cand vine vorba de a avea o igiena orala adecvata. In acest caz, este indicat sa adopti masuri extreme si sa-ti cureti cavitatea bucala in profunzime.
Fa-ti programare la dentist pentru a-ti supune dantura unei curatari profesionale de doua ori pe an. Astfel, vei preveni toate problemele dentare.