5 remedii naturale puternice cu ghimbir
Adesea considerat un condiment stimulant și picant, ghimbirul are multe beneficii și virtuți medicinale. Într-adevăr, conține multe ingrediente active (vitamine și minerale, gingerol etc) care îl fac esențial în remedii naturiste. Digestie lenta, dureri, greață și vărsături, imunitate scazuta, libidou scazut! Iată 5 remedii naturale pe baza de ghimbir!
Dacă pulberea este foarte ușor de adăugat la toate felurile de mâncare, rizomul proaspăt rămâne mai gustos și mai puțin dulce decât versiunea confiată.
Ghimbir pentru digestie
Ghimbirul este foarte eficient împotriva tulburărilor digestive. Dacă ajută la ameliorarea durerilor de stomac, acest lucru se datorează în primul rând efectului său antiinflamator. De asemenea, ajută la stimularea enzimelor digestive și a colerezei (sau a excreției bilei) pentru a ajuta la digestia alimentelor grase. Are proprietăți hipoglicemiante (reglarea nivelului de zahăr din sânge). Ceaiurile de plante digestive făcute cu ghimbir sunt, prin urmare, o modalitate bună de a digera mancarea mai bine. Pentru a face acest lucru, fierbeți la foc mic, intr-un litru de apă, 4-5 felii de ghimbir proaspăt. Pentru mai multă eficiență, puteți adăuga la final câteva frunze de tarhon și aproximativ 20 de semințe de fenicul; lăsați să se macereze timp de 10 până la 15 minute înainte de strecurare. Beti amestecul la sfârșitul mesei.
Folosiți-l pentru proprietățile sale antiemetice
Dintre toate remediile bunicii, ghimbirul este, fără îndoială, cel mai popular remediu natural pentru greață. Trebuie spus că rizomul ca și uleiul său esențial au proprietăți antiemetice dovedite (pentru a calma greața și vărsăturile). Pentru greață (și constipație), puneți pur și simplu o picătură de ulei esențial de ghimbir într-o lingură de miere. Apoi topește totul în gură. Împotriva greturilor, puteți lua și capsule (aproximativ 1 g de pulbere pe zi).
Împotriva raului de mișcare, puteți lua acest remediu cu o oră înainte de plecare și 30 de minute după. Dacă este posibil, adăugați o picătură de ulei de mentă și o picătură de busuioc exotic.
Un impuls cu acest rizom foarte tonic
Zilnic, ghimbirul alimentează cu energie datorită proprietăților sale tonice. Acesta este un remediu bun pentru abordarea zilei cu entuziasm, mai ales atunci când acumulezi oboseală iarna. Acest rizom ajută și la stimularea sistemului imunitar, perfect pentru protejarea împotriva daunelor de iarnă. Este suficient pentru asta să bei ceaiuri din plante de ghimbir, fierbinte sau rece, în timpul zilei. Pentru a le pregăti, adăugați 4 până la 5 felii de ghimbir proaspăt într-un litru de apă pusa la fier la foc mic. Se lasă la infuzat 10 minute. Apoi, adăugați sucul de la o jumătate de lămâie stoarsă și puțină miere pentru a înmuia gustul.
Remedii pe bază de ghimbir pentru durere
Ghimbirul are în special proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Prin urmare, este o opțiune excelentă pentru ameliorarea durerilor și crampelor musculare sau pentru ameliorarea reumatismului. Împotriva osteoartritei și a diferitelor dureri cronice, puteți lua capsule (aproximativ 1 g de pulbere pe zi timp de 10 zile).
Un masaj afrodisiac cu ghimbir pentru a trezi simțurile
Încă din secolul al XII-lea, călugărița Hildegarde de Bingen îi sfătuia pe bărbați cum să-și recapete virilitatea. De atunci, efectele afrodiziace ale ghimbirului nu au fost niciodată negate. Pentru a vă stimula dorința sexuală și libidoul, luați în considerare un masaj afrodisiac cu uleiuri esențiale! Tot ce trebuie să faceți aici este să turnați 5 ml de ulei vegetal din miez de caise în mână și să adăugați o picătură de ulei de ghimbir și 2 picături de ulei de ylang-ylang. Apoi, masați partea inferioară a spatelui partenerului, seara, pentru a-l relaxa.