5 cele mai frecvente întrebări care apar în mintea noilor părinți

de: BZI.ro
14:07, 29 iun. 2022

A avea un nou-născut aduce bucurie și entuziasm, împreună cu o multitudine de  întrebări. Crearea unei legături puternice cu micuțul tău, hrănirea, baia și îngrijirea bebelușului tău sunt toate lucrurile pe care s-ar putea să te întrebi cum să le faci. Îngrijirea unui nou-născut este o perioadă plină de bucurie și emoție. Să ai o mulțime de întrebări despre cum să faci asta este absolut normal. Iată primele cinci întrebări pe care noii parinți și le adresează.

Care este cel mai bun mod de a crea legătura cu nou-născutul meu?

Unele dintre cele mai încântătoare momente sunt cele pe care le petreci cu copilul tău în timpul alăptării. Dar asta este doar o oportunitate. Iată mai multe: Contactul piele pe piele este o modalitate excelentă de a începe procesul de legătură și poți folosi orice ocazie pentru a face asta. Contactul vizual și zâmbetul este o altă modalitate de a crea o legătură cu nou-născutul tău. Nou-născuții sunt curioși de sunetele pe care le aud. Emite sunete blânde, cum ar fi fredonat, cântat și vorbit atunci când ești cu nou-născutul tău. Copilul tău poate încerca să imite sunetele pe care le aude.

 Ce este considerat somn normal pentru un nou-născut?

Un nou-născut poate dormi de la 18 până la 20 de ore. Îți poți ajuta copilul să doarmă profund jucându-te cu el în timpul zilei și păstrând hrănirea pe timp de noapte liniștită, astfel încât copilul să nu se trezească complet. Folosește lenjerii si pături din materiale naturale, pentru un confort optim. Le poți găsi pe bebeprice.

Cât de des ar trebui să-mi hrănesc nou-născutul?

Nou-născuții alăptați mănâncă de obicei la fiecare două ore timp de aproximativ 10 până la 15 minute. Bebelușii hrăniți cu biberon pot merge puțin mai mult și pot fi hrăniți la fiecare două până la trei ore. Poartă o cămașă de noapte specială care să te ajute în procesul de alăptare, făcând mai rapid accesul copilului la sân.

4. Cum îi fac baie nou-născutului?

Ora de baie poate fi distractivă pentru tine și nou-născutul tău și este, de asemenea, un moment excelent pentru a crea o legătură. Odată ce cordonul ombilical cade, îi poți face baie bebelușului în cădiță, folosind un șampon sau un gel de duș special pentru nou-născuți. Apa în care îl speli pe cel mic este de preferat să nu depășească 37 de grade, iar temperatura în încăpere să fie în jur de 23 de grade.

5. Cum am grijă de buricul nou-născutului meu?

Cordonul ombilical va cădea în mod natural. Până atunci, păstrează pielea uscată și curată. Dacă bebelușul tău pare incomodat când atingi cordonul ombilical sau dacă pielea este inflamată, sună-ți imediat medicul pediatru. Poți folosi un burete umed sau o minge de bumbac pentru a-ți curăța copilul în timp ce cordonul ombilical este atașat. Când schimbi scutecul nou-născutului, pliază partea superioară în jos, astfel încât scutecul să nu se atinga de buric.