449 de locuri libere rămase, în învățământul profesional și dual, la admiterea din clasa a IX-a în județul Iași

de: Valentin Hutanu
02:00, 08 aug. 2020

Doar 449 locuri, la nivel de învățământ profesional și dual, au rămas libere la clasa a 9-a în județul Iași. Asta după a 2-a etapă de admitere în clasa a 9-a. Majoritatea sunt disponibile în mediul rural, dar sunt și din municipiul Iași, precum colegiile tehnice: „Gheorghe Asachi”, „Ioan C. Ștefănescu”, „Mihail Sturdza” sau liceele „Dimitrie Leonida”, „Petru Poni”, de Mecatronică și Automatizări, Transporturi și Construcții sau de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”

La nivel de învățământ profesional și dual au rămas libere, la clasa a 9-a, 449 locuri în județul Iași

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat, după a 2-a etapă cu rezultate la admitere, lista cu cele 449 locuri libere în clasa a 9-a pe segmentul de învățământ profesional și dual! Este vorba de situația locurilor libere în învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2020 – 2021, după etapa a 2-a de admitere. Lista cu locurile disponibile poate fi consultată AICI:
http://www.isjiasi.ro/index.php/examene-si-concursuri2/admitere/admiterea-in-clasa-a-ix-a-de-liceu-si-scoala-profesionala/1291-situatia-locurilor-libere-pentru-clasa-a-ix-a-invatamant-profesional-si-invatamant-dual-pentru-anul-scolar-2020-2021-dupa-etapa-a-ii-a-de-admitere.

Majoritatea sunt disponibile în mediul rural, dar sunt și din municipiul Iași la colegiile tehnice și liceele tehnologice

Majoritatea sunt disponibile în mediul rural, dar sunt și din municipiul Iași, precum colegiile tehnice: „Gheorghe Asachi”, „Ioan C. Ștefănescu”, „Mihail Sturdza” sau liceele „Virgil Madgearu”, de Mecatronică și Automatizări, „Dimitrie Leonida”, „Petru Poni”, de Mecatronică și Automatizări, Transporturi și Construcții sau de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”. Pe de altă parte, în mediul rural sau în afara orașului Iași, locuri libere mai sunt în unitățile de învățământ preuniversitar precum: Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Târgu Frumos, Liceul Tehnologic Hârlău, Școala Profesională „Ștefan cel Mare” din Cotnari, Școala Profesională din Cozmești, școlile profesionale din Gropnița, Focuri și Fântânele, Lespezi sau Lungani, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei.

Etapa a 2-a de admitere 2020 în liceele și școlile profesionale din județul Iași! Care au fost condițiile de participare

În conformitate cu prevederile calendarului, etapa a 2-a, admiterea la liceele și școlile profesionale din județul Iași a avut loc între 25-30 iulie 2020. Asta pentru cei care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat. Este vorba și de absolvenții clasei a 8-a care nu au susținut Evaluarea Națională la unitățile școlare de proveniență și transmiterea acestora electronic. Asta către Comisia Județeană de Admitere (CJA) Iași, la adresa de e-mail cjais2020@gmail.com.

Candidații din alte județe care au participat la prima etapă de admitere în județul Iași și nu au fost repartizați/nu au depus dosarul de înscriere/nu au participat la Evaluarea Națională și doresc să participe la a 2-a etapă de admitere în județul Iași urmează aceeași procedură de înscriere. Candidații vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați în perioada 5-31 august 2020.

Rezultate la Evaluarea Națională 2020 Iași! Din cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79.24 la sută!

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 Iași, pentru admitere în clasa a 9-a, publicate de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în statistica generală se arată că dintre cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79.24 la sută, față de 77.44 la sută pentru anul 2019. Situația finală la Evaluarea Națională 2020 Iași, publicată pe 27 iunie reflectă faptul că din cele 388 de teze la Limba și literatura română reevaluate în urma contestațiilor, 284 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială,17 au rămas notate la fel, iar 87 au primit o notă mai mică.

Pentru disciplina Matematică, din cele 256 de teze pentru care s-au depus contestații, 186 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială,16 au rămas la fel, iar 54 au primit o notă mai mică. În baza acestor date, rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020 după contestații, la nivelul județului Iași, arată că dintre cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.162 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79.33 la sută, față de 77.52 la sută pentru anul 2019. 50 de candidați au obținut media generală 10, în comparație cu cei 35 de elevi care au avut media maximă în 2019.