3 rețete pentru a deodorant de casă fara bicarbonat de sodiu

de: Echipa Bzi.ro
12:49, 28 sept. 2020

Puteți găsi bicarbonat de sodiu în multe rețete de deodorante antiperspirante de casă. Într-adevăr, este bine cunoscut faptul că neutralizează mirosurile rele și este alcalin, ceea ce ajută la combaterea bacteriilor care provoacă mirosurile neplăcute. Prin urmare, nu este nevoie de săruri convenționale de aluminiu! Cu toate acestea, în timp, acest ingredient natural poate provoca iritații și roșeață sau mâncărimi sensibile la axile. Și fără bicarbonat de sodiu, poate fi dificil să găsești o rețetă de deodorant de casă extrem de eficientă. Pare complicat, dar, din fericire, nu este imposibil! Iată 3 rețete de deodorante naturale fără bicarbonat de sodiu pentru a lupta împotriva transpirației, fără a sacrifica confortul axilelor.

Rețeta lichidă cu lapte de magneziu

Puteți cumpăra lapte de magneziu sau hidroxid de magneziu din farmacii. Ideal pentru pielea sensibilă, ajută la combaterea transpirației excesive. Și, deși este foarte frecvent utilizat împotriva picioarelor transpirate sau a mâinilor transpirate, poate fi folosit și pe axile! În plus, utilizarea sa este foarte simplă: toarnă-l într-o sticlă de spray de 50 ml. Puteți să adăugați aproximativ zece picături de ulei esențial, dacă simțiți necesar. Tot ce trebuie să faceți este să-l pulverizați pe axile și să îl lăsați să se usuce. Cu toate acestea, produsul poate uneori să înfunde puțin vaporizatorul dacă nu este utilizat în mod regulat. Dacă se întâmplă acest lucru, pulverizati sub apă fierbinte.

Deodorantul cu uleiuri esențiale

Pentru următoarele rețete, înlocuiți bicarbonatul din deodorante cu oxid de zinc. Acest astringent natural ușor este antibacterian. Prin urmare, ajută la lupta împotriva bacteriilor responsabile de mirosul rău al corpului. Pe de altă parte, este necesar să măsurați bine acest produs. Într-o cantitate prea mare, poate lăsa niște urme albe! Argila albă este bogată în silice și magneziu. Acest lucru îi conferă proprietăți calmante pe lângă proprietățile sale absorbante puternice.

Ingrediente:

– 30 ml de ceară de albine (sau 15 ml de ceară de floarea-soarelui)
– 30 ml unt de shea
– 60 ml ulei de cocos
– 45 ml de amidon
– 30 ml de argilă albă
– 30 ml oxid de zinc
– 24 picături de ulei (uri) esențial (e)

Topiți ceara, untul și uleiul de cocos într-un vas cu fund dublu. Se amestecă regulat în timp ce se topește. Apoi, încorporează pulberile cernute anterior. Folosiți un mixer. Apoi lăsați să stea câteva minute, astfel încât amestecul să se îngroașe puțin și să se răcească înainte de a adăuga uleiurile esențiale. În cele din urmă, după ce amestecați bine, turnați totul într-un borcan sau tub etanș. Tot ce rămâne este să-l lăsați să se întărească la temperatura camerei. Aplicați pe deget și lăsați să se usuce bine înainte de a vă îmbrăca!

Uleiul esențial de Palmarosa și uleiul esențial de salvie sunt adesea recomandate pentru a regla transpirația și, prin urmare, mirosul neplăcut. Salvia este totuși interzisă în cazurile de cancer hormonal dependent (cancer de sân etc.). Uleiul esențial de arbore de ceai, foarte antibacterian, este, de asemenea, ideal împotriva mirosurilor. Alternativ, puteți utiliza și ulei esențial de mentă sau trandafir pentru a controla transpirația. Și pentru un miros bun, folosiți uleiul esențial de lavandă. Folosit singur sau în combinație, respectati dozele recomandate!

Rețeta de deodorant fără bicarbonat de sodiu sau ulei esențial

La fel ca bicarbonatul de sodiu, uleiurile esențiale pot fi iritante. De asemenea, pot promova alergii și uneori sunt mai puțin ecologice. Atunci când axilele tale sunt foarte sensibile, de aceea este mai bine să le evitați! Din fericire, acestea sunt ușor înlocuite de un parfum natural.

Ingrediente:

– 25 g ulei de cocos
– 10 g amidon de porumb
– 10 g de caolin alb sau argilă bentonită
– 3 g oxid de zinc
– 0,5 g ceară de albine
– Opțional: 0,5 g de parfum natural la alegere

Mai întâi, topiți ceara și uleiul într-un vas cu fund dublu, amestecând des. Adăugați puțină ceară pentru o textură mai solidă. Amestecați pulberile cernute până când textura este netedă. Utilizarea unui tel sau blender poate ajuta la formarea bulgărilor. Turnați într-un borcan și lăsați amestecul să se îngroașe. Obțineți o pastă groasă de luat cu degetele, masați sub axile și lăsați-o să se usuce.