3 reţete cu porumb fiert. Trucul care îţi readuce gustul copilăriei
Este vremea porumbului fiert! Răsfaţă-te cu această minunată gustare, care ne aduce aminte de copilărie! E, într-adevăr, unul din deliciile verii. Chiar dacă ţi-l poţi face în orice anotimp, întrucât se aduce porumb din import, ideal e să profiţi vara. Nu este nici unul mai gustos decât porumbul românesc. Găseşti aici 3 reţete cu porumb fiert.
Porumbul fiert este unul dintre deliciile verii, chiar dacă acum îl poţi consuma şi în alte anotimpuri, datorită importurilor. Totuşi, niciun porumb nu e mai gustos decât cel românesc, mai ales când este preparat ca la bunica acasă. Profită de abundentă din pieţe şi de pe câmp şi prepara cele 3 reţete de porumb fiert de mai jos.
Porumb fiert în stil mexican
O reţetă care, cu siguranţă, merită încercată.
Ingrediente:
- 5 ştiuleţi de porumb
- parmezan din belşug
- fulgi de ardei iute uscat
- 1 lămâie
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi se fierb ştiuleţii în apă simplă. Când sunt gata, se scurg de apă şi se pun într-o farfurie. Se pune untul pe ei, ca să se topească, apoi se presara parmezan râs din belşug peste ei şi fulgii de ardei iute. La final se potrivesc de piper şi sare şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
Porumb fiert picant
Ai grijă cât de picant vrei să fie, pentru a nu avea probleme cu stomacul.
Ingrediente:
- 1 porumb dulce, necurăţat
- 1 ½ linguri maioneză
- 1 linguriţă de condimente picante
- 1 lingura coriandru proaspăt
- ½ suc de lămâie
Mod de preparare:
Fierbe ştiuleţii (după sfaturile de mai jos). Scurge-i de apă. Unge-i cu maioneză, apoi cu condimentele picante şi cu coriandrul. La final asezonează-i cu puţin suc de lămâie.
Porumb fiert în lapte
Şi această reţetă merita testată.
Ingrediente:
- câţiva ştiuleţi de porumb
- 100 g unt
- câţiva căţei de usturoi
- câteva fire de cimbru proaspăt
- 400 ml de lapte
- o lingură mare de sare
Mod de preparare:
Mai întâi curata porumbul şi înjumătăţeşte-l. Pune- apoi în oală, împreună cu apa, cât să-i acopere. În momentul în care începe să fiarbă, adauga laptele, untul, cimbrul tocat şi usturoiul. Lasă să fiarbă în jur de 30 de minute. Scoate apoi porumbul din oala şi lasă-l la scurs. Presara puţină sare pe ştiuleţi.
Secrete pentru cel mai bun porumb fiert
Ţine cont de următoarele lucruri:
- alege porumb cu pănuşile proaspete, nu ofilite, dacă îl iei din piaţă;
- porumbul trebuie să aibă o culoare verzuie, deschisă;
- acasă îndepărtează primul strat de frunze de pe porumb. Păstrează doar straturile interioare. Pe celelalte aruncă-le;
- spală bine porumbul;
- rupe câteva frunze şi pune-le pe fundul oalei în care vei fierbe porumbul. Acestea au rolul a împiedica arderea porumbului şi îi vor da şi o aromă mai intensă;
- dacă ţi-au mai rămasă frunze, acoperă stiulietii, la final;
- toarnă apa rece peste porumb, ca să îi acopere complet. Pune pe oală căpăul.
Ştiai că sarea se pune doar în momentul servirii? E greşit să pui sare în apă, pentru că va deshidrata boabele şi nu vor mai fi la fel de gustoase.