3 reţete cu ceapă verde. Antreuri numai bune de mâncat
Chiar dacă nu mai este primăvară, în pieţe tot se găsesc verdeţuri. Ce ai zice dacă ai prepara astăzi 3 reţete cu ceapă verde? Se fac incredibil de uşor şi sunt un minunat aperitiv. Le poţi lua şi la pachet, la serviciu. Pentru servire, fie foloseşti bruscheţe, fie prăjeşti câteva felii de pâine.
Aceste 3 reţete cu ceapă verde sunt bune şi pentru că nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Dimpotrivă, sunt rapide, săţioase şi dau şi senzaţia de prospeţime. Mai mult, poţi încropi o gustare şi cu ce ai prin frigider. Mai jos găseşti cele 3 reţete rapide. Spor la gătit şi poftă bună!
Cremă de brânză cu ceapă verde
Un deliciu pe care îl poţi servi cu bruscheţe.
Ingrediente:
- 150 g telemea de vacă
- 80 g smântână
- 80 g brânză de vaci
- 30 g unt
- 2 căței de usturoi
- 6 fire de ceapă verde
- 1 legătură mărar verde
Mod de preparare:
Mărunţeşte foarte bine telemeaua, după care pune-o într-un bol şi amestec-o cu toate ingredientele. Ideal este ca untul să fie moale, pentru a se omogeniza. Cât despre usturoi, ceapă şi mărar, acestea trebuie tocate cât mai mărunt. După ce ai omogenizat pasta, acoper-o cu o folie alimentară şi bag-o la frigider până în momentu servirii.
Tartine cu verdeaţă
Un aperitiv pe care îl poţi găti în fiecare săptămână.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 4-6 felii toast
- pătrunjel proaspăt
- busuioc proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prima dată spală busuiocul şi pătrunjelul. Apoi toacă-le mărunt şi freacă untul moale cu ele. Adaugă piper şi puţină sare. Continuă să omogenizezi. La final prăjeşte două felii de pâine şi unge-le cu această pastă.
Salată de ceapă marinată
Chiar dacă e o reţetă de salată, să ştii că este destul de consistenţă.
Ingrediente:
- 1 kg ceapă albă
- 2 buc. ardei gras
- câteva bucăţi de piept de pui
- 5 linguri oțet de mere
- 4 ouă
- circa 400 ml ulei
- 1 pătrunjel
- 5-6 roșii
- 2 castraveți murați
- 100 g măsline
- sare
Mod de preparare:
Prima dată speli carnea şi o pui la fiert, în apă cu puţină sare. În alt vas fierbi ouăle tare. Curăță ceapa, tai-o rondele şi pune-o la fiert în alt vas, în oţet diluat cu apă cât să o acopere. În momentul în care a devenit transparentă, dă-o prin strecurătoare. Dezosează apoi carnea şi tai-o în bucăţi mai mici. Curăță ouăle fierte şi separă albuşurile de gălbenuşuri.
Zdrobeşte gălbenuşurile cu puţină sare, folosind o furculiţă. Adaugă ulei peste ele treptat. Ai grijă să amesteci în acelaşi sens, până când tot uleiul se încorporează bine.
Maioneza obţinută astfel se amestecă cu măslinele, carnea şi ceapa scursă. Spală castraveţii, ardeii şi roşiile. Toacă mărunt pătrunjelul. Taie în mărimea dorită legumele. Pune-le totul într-un bol şi amestecă uşor. La final adaugă şi albuşurile mărunţite.