11 lucruri despre respiratie pe care nu le stiai
Meditatia si practicile cu profunde implicatiispirituale pun mare accent pe respiratie. Dar noi nu ne concentram foarte des asupra modului in care respiram zi de zi, clipa de clipa si la cum afecteaza respiratia modul nostru de viata.
Cateva aspecte uimitoare despre respiratie si despre modul in care respiratia iti poate transforma complet viata!
1. Respiratia are foarte putin de a face cu oxigenul. Aerul are 21% oxigen, iar organismul are nevoie doar de 5%. Totul tine de dioxidul de carbon!
2. Respiratia pe gura poate, in timp, crea o micsorare a maxilarului – de aici rezultand dinti strambi (sau o recadere a maxilarului dupa ce aparatul dentar este eliminat).
3. Respiratia pe gura este principala cauza la copiii care sunt peltici, atunci cand vorbesc.
4. Trezitul in timpul noptii pentru a urina este, cel mai probabil, o urmare a respiratiei cu gura deschisa. Respiratia pe gura provoaca micsorarea vezicii urinare, ceea ce face sa se simta ca si cum ai avea nevoie urgent la baie.
Tehnici de respiratie care te ajuta sa scapi de nervozitate, angoase, trac si sa te regenerezi
5. Cu cat respiri mai des (hiperventilatie) cu atat mai infometat te vei simti si cu atat mai acidic va deveni corpul tau.
6. Respiratia ar trebui sa se realizeze doar la intensitatea in care puteti tine gura inchisa.
7. in mod natural noi ne schimbam partile pe care dormim aproximativ la fiecare 30 de minute, iar acest lucru se datoreaza in principal echilibrarii respiratiei prin fiecare dintre nari.
8. Nasul are un sistem de filtrare cu 4 etape. Prin respiratia pe gura mergi direct la etapa a 4-a. Acest lucru duce cu usurinta la dureri in gat, amigdalita si chiar infectii ale urechii.
9. Astmul este de cele mai multe ori gresit diagnosticat. Deseori este ereditar si daca v-ati nascut cu aceasta boala, o veti avea toata viata – cu toate acestea, printr-un program de respiratie si o schimbare a factorilor externi poti respira fara sa ai nevoie de steroizi tot restul vietii tale!
10. Inspiratia pe nas si expiratia pe gura influenteaza echilibrul dioxidului de carbon in organism. Acest mod de a respira duce la o pierdere de dioxid de carbon. Retinerea respiratiei poate creste cantitatea de dioxid de carbon, care va ajuta la reechilibrarea nivelului PH.
Respiratia suieratoare. Care sunt cauzele si cum o amelioram
11. Daca am „intinde” plamanii, plat, acestia ar fi de marimea unui teren de tenis!
sursa:mindbodygreen.com