11 imunostimulatoare naturale

de: BZI.ro
10:31, 22 dec. 2015

Natura ne pune la dispozitie cateva plante recunoscute pentru proprietatile imunostimulatoare. Daca vrei sa-ti ridici imunitatea pe cale naturala, iata care sunt cele mai eficiente remedii:

Echinaceea

Numeroase studii au aratat ca echinaceea este eficienta in intarirea sistemului imunitar datorita abilitatatii plantei de a preveni formarea enzimelor cunoscute sub numele de hyaluronidase (aceasta enzima distruge bariera naturala intre tesuturile sanatoase si tesuturile infectate); fara interferenta acestor enzime, organismul este capabil sa se apere singur impotriva virusurilor;

Echinaceea mai ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor prin stimularea ficatului, glandelor limfatice si a membranelor mucoaselor. De asemenea, sustine sistemul imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie. Se foloseste sub forma de: tinctura, ceai, capsule si uleiul de echinaceea.

Cum prepari in 10 minute un elixir care iti ridica imunitatea la cote maxime

Aloe vera
Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.
Asigura intarirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil sa valorifice cele 240 de substante active, conform necesitatilor sale.
Are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara.

Neem
Copacul de neem este un arbore venerat in India datorita proprietatilor curative miraculoase fiind folosit din cele mai vechi timpuri pentru infectiile virale, fungice sau bacteriene datorita proprietatilor antiseptice pe care le detine; puternic antifungic, antibacterian, antiviral, antioxidant, detoxifiant, imunomodulator, antiinflamator, hipoglicemiant, antiacid, antimutagenic, antitumoral.

Mumio
Cunoscut sub numele de „rasina muntilor”, mumio este o planta exceptionala care se gaseste in muntii Himalaya; este unul dintre cele mai complexe produse medicinale create de natura si contine peste 50 de elemente minerale, vegetale si de origine organica care sunt de o importanta vitala influentand 35 de parametri ai organismului uman; foarte puternic imuno-corector antimicrobian, antibacterial si analgezic, are caracteristici de reconstructie celulara.

Ghimbir
Sub forma de tinctura se poate consuma o lingurita de tinctura diluata in 100 ml apa, de 3-4 ori/zi; De asemenea, se mai poate consuma sub forma de suc proaspat avand efecte purificatoare; ceaiul de ghimbir are efecte remarcabile in tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducand si o senzatie puternica de incalzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant.

Mierea si ghimbirul, combinatia care intareste imunitatea si distruge celulele canceroase

Mangostana (Garcinia mangostana )
„Fructul lui Dumnezeu” sau „Imparatul fructelor” creste in junglele din Asia de Sud – Thailanda, Malaiezia, Indonezia, Singapore.

Fructul de Mangostana contine substante antioxidante puternice, cu rol in mentinerea sanatatii sistemului imunitar si xantone, cu rol in hipercolesterolemie (scad LDL- „colesterol rau”), hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, ateroscleroza, stari inflamatorii, alergii (efect antihistaminic), diabet, cancer de diferite forme (rol antitumoral), depresii (asigura o gandire pozitiva).

Noni
Stimuleaza limfocitele T si macrofagele, ca mecanism al imunitatii active; are certe proprietati antiinflamatorii, febrifuge (scade febra), antibiotic si antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antihistaminice (alergie) si antitumorale (cancer); contine o substanta din clasa antrachinonelor numita damnacanthal, care are influenta de inhibare neta asupra celulelor neoplazice (cancer)

Chimen negru (Baraka)

Uleiul de chimen negru Este un foarte puternic stimulent al sistemului imunitar cunoscut si utilizat inca din timpurile Egiptului antic. Stimuleaza activitatea neutrofilelor (celule imunitare cu viata scurta care se gasesc in maduva si care sunt mobilizate contra infectiilor bacteriene). De asemenea, stimuleaza organismul sa produca interferon natural.

Utilizat pentru o perioada de minim 6 luni poate conduce la o vindecare totala a alergiilor sau astmului. Are proprietati anticelulitice, contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice; stimuleaza regenerarea; creste viteza de vindecare si stimuleaza cicatrizarea; anti-inflamator; antibacterian si antiviral; consolideaza sistemul de aparare a pielii.

Ceai verde

Se preapara infuzia cu apa la 80 de grade Celsius, si se lasa 2- 3 minute maximum; se consuma doar pana in ora 16-17, caci altfel, prin energizarea produsa poate impiedica somnul.

Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume dupa apa. Studiile au aratat ca un consum zilnic de 2-3 cani de ceai verde poate avea efecte benefice asupra sanatatii inimii, prin mentinerea sanatatii vaselor de sange.

Stimuleaza functiile sistemului imun si distruge radicalii liberi care participa la procesul de imbatranire

Ginseng

Ginsengul, considerat si planta minune a lumii, a fost folosit inca din vremuri stravechi de amerindieni pentru combaterea oboselii si energizare atunci cand mergeau la drum lung; ei mestecau radacina de ginseng pentru a inlatura oboseala si a se energiza.

De asemenea, ginsengul inlatura efectele de imbatranire ale organismului. Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.

Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta „esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.

Catina
Vitaminizanta de exceptie, antioxidanta redutabila si neintrecuta stimulatoare a sistemului imunitar, catina are inca multe valente necunoscute publicului larg.

Catina constituie cea mai bogata sursa naturala de vitamina A, vitamina E, carotenoizi si flavonoizi, contine si cantitati mari de vitamina C, vitaminele B1, B2, K, F si P, alaturi de microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli.

Celebrul si cautatul ulei de catina contine la randul sau, in proportie de circa 80-90% acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli.

Cercetari efectuate in Marea Britanie au descoperit capacitatea catinei de a inhiba dezvoltarea unor tumori. Este folosita cu succes si in tratamentul psoriazisului, in prevenirea cancerului si ca imunostimulator, prevenirea adenoamelor, tratamentul cancerului mamar, antibacteriana, inhibitoare a poftei de mancare in cazurile de obezitate, reglatoare a lipoproteineinemiei, tratamentul leucemiilor si limfoamelor, afectiuni osteoarticulare, ORL, inflamatii digestive, constipatie, afectiuni ale aparatului urinar si al celui genital, afectiuni hematologice, afectiuni virale, afectiuni ale sistemului nervos si psihice.

In plus, in catina alba se gasesc o seama de substante cu efect hormonal prin ele insasi, sau substante care reprezinta precursori ai anumitor hormoni.