11.000 de angajați vor rămâne fără loc de muncă! O importantă fabrică își închide mai multe unități de producție

de: Mirela Gabriela Todosi
10:20, 27 nov. 2024

11.000 de angajați vor rămâne fără loc de muncă! Cel mai mare producător de oțel care a anunțat că plănuiește să reducă 40% din forța de muncă. Iată că o importantă fabrică își închide mai multe unități de producție.

11.000 de angajați vor rămâne fără loc de muncă!

O importantă fabrică din industria oțelului va concedia 11.000 de angajați în următorii cinci ani. Este vorba despre Thyssenkrupp, care a anunțat că plănuiește să renunțe la 40% din forța de muncă. Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), care are un număr de 27.000 de angajați, a declarat că va reduce 11.000 de locuri de muncă: 5.000 dintre acestea vor fi eliminate până în 2030, iar alte 6.000 vor fi reduse prin divizări.

„Sunt necesare măsuri urgente pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența operațională ale Thyssenkrupp Steel și pentru a ajunge la un nivel de costuri competitiv.”, a declarat compania într-un comunicat.

Thyssenkrupp Steel a declarat că dorește să se adapteze la „așteptările viitoare de pe piață” prin reducerea capacității de producție de la 11,5 milioane de tone pe an la între 8,7 și 9 milioane de tone. Prin urmare, noile măsuri vor duce la concedierea a 11.000 de angajați, printre care și români.

Concedieri masive și în România

Un nou val de concedieri în România va afecta sute de angajați. O fabrică importantă din țară a anunțat că își dă afară personalul din cauza vânzărilor scăzute, a inflației și a crizei economice. Concedierile masive se vor face la fabrica de pungi de hârtie din Dej, Romanbag Production, un important producător de pungi din hârtie. Compania-mamă Taffarello SpA, originară din Italia, și-a închis o importantă fabrică de pungi de hârtie din Dej, județul Cluj.

Reprezentanții fabricii au precizat că au recurs la concedieri din cauza cererii scăzute de pe piață, a inflației și a incertitudinii economice în România. Decizia de închidere a punctului de lucru din Dej a fost luată de conducere încă din vara acestui an.

Se fac concedieri masive și în industria auto, iar sute de angajați ai diferitelor companii rămân fără loc de muncă. Mai multe fabrici din industria auto din judeţul Arad au notificat autorităţile cu privire la intenţia de a recurge la concedieri colective, invocând scăderea comenzilor pentru maşini electrice în Europa. O mare parte dintre cei concediaţi ar putea fi preluaţi de alte companii cu acelaşi profil. După anunțarea concedierilor masive la Arad, se închide și o importantă fabrică de componente auto. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică unde lucrau 200 de persoane.

În ultima vreme, se observă un val de concedieri masive în câmpul muncii. Criza în companiile IT din România afectează tot mai mulți angajați. Mai multe firme de profil au făcut concedieri masive, iar ritmul de angajare a încetinit considerabil. De exemplu, luna aceasta compania NTT Data România a concediat 2% dintre angajați, iar GAMELOFT, filiala din Cluj a fost închisă, fiind înregistrate 136 concedieri. Specialiștii în domeniul financiar sunt de părere că valul de disponibilizări vine în urma dezvoltării Inteligenței Artificiale.

În următorii 5 ani se vor face concedieri masive și la o importantă fabrică din industria oțelului, Thyssenkrupp Steel.