Prima pagină » Lifestyle » 10 motive pentru a mânca conopidă cât mai des posibil
10 motive pentru a mânca conopidă cât mai des posibil

10 motive pentru a mânca conopidă cât mai des posibil

13 ian. 2021, 11:18,
în Lifestyle

Îți place conopida? Sau, dimpotrivă, nu poți suporta nici măcar mirosul acestei legume crucifere.

Dacă aparțineți acestuia din urmă, trebuie să știți că această legumă conține vitamine din grupa B (B1, B2, B3, B6 și acid folic), C, K și E.

Conopida ne oferă, de asemenea, minerale vitale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu și mangan și este una dintre cele mai bune surse de proteine ​​pe bază de plante.

Această legumă conține minimum grăsimi și multe proteine, fibre și acizi grași omega-3.

Deci, dacă mănânci conopidă în mod regulat, corpul tău va fi sănătos și puternic.

Conopida îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Vitamina K pe care o obțineți din conopidă are proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc circulația sângelui.

Acest lucru evită acumularea de lipide în sânge, ceea ce duce la probleme cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza.

Sulforaphane, o substanță care se găsește în conopidă, este utilă atunci când trebuie să vă creșteți tensiunea arterială.

Ajută la prevenirea durerilor de stomac

După cum sa menționat mai sus, conopida este bogată în fibre. Acest lucru îl face foarte benefic pentru digestie și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

În plus, sulforaphane protejează pereții stomacului și îl face mai rezistent la bacteriile dăunătoare.

Combinat cu conținutul de izotiocianat, este clar că consumul de conopidă este o modalitate excelentă de a reduce riscul de ulcer la stomac și cancer de colon.

Combate cancerul

Sulforafanul și izotiocianații conțin elemente care inhibă creșterea celulelor canceroase.

Acest lucru facilitează combaterea cancerului și ajută la oprirea creșterii acestuia.

Dacă această boală nu v-a afectat încă, dar sunteți în pericol, veți fi interesat să știți că consumul de conopidă previne apariția anumitor tipuri de cancer, precum: cancer pulmonar, cancer de vezică urinară, cancer de sân, cancer de prostată, cancer ovarian , cancer cervical.

Previne degenerescența maculară la nivelul ochilor

Datorită conținutului ridicat de vitamina C și a conținutului său antioxidant, conopida poate fi eficientă în reducerea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă, ceea ce, în unele cazuri, duce la orbire.

Sulforafanul ajută, de asemenea, la protejarea țesutului retinian de deteriorările cauzate de stresul oxidativ. Astfel, într-o mare măsură, conopida previne tulburările de vedere și bolile oculare, cum ar fi cataracta.

Reduce efectele negative cauzate de radiațiile UV

Sulforafanul din conopidă este, de asemenea, benefic în protejarea pielii de daunele provocate de radiațiile ultraviolete. Protejați-vă de probleme precum: inflamația, cancerul de piele cauzat de razele UV, roșeața pielii datorată fluxului sanguin în capilare și deteriorarea celulelor.

Este important ca, pe lângă efectele acestei legume, să vă luați întotdeauna expunerea la soare în mod responsabil. Nu uitați să purtați protecție solară și să stați departe de bronzare ore în șir.

Previne bolile neurodegenerative

Un alt motiv important pentru a mânca conopidă este acela că sulforafanul activează enzimele necesare pentru detoxifiere și ne ajută creierul să se recupereze după leziunile neuronale cauzate de inflamație și stres oxidativ.

Aceasta înseamnă că conopida reduce riscul de a dezvolta Parkinson și Alzheimer.

Combate hipertensiunea și colesterolul ridicat

Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare ale conopidei, arterele rămân sănătoase.

Acizii grași și fibrele omega-3 ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL). Acest lucru este minunat dacă aveți de-a face cu probleme cardiace sau doriți să le evitați.

Oferă echilibru electrolitic

Conopida ajută la echilibrarea electroliților din organism. Acest lucru îmbunătățește sistemul nervos la transmiterea impulsurilor nervoase pentru contracțiile musculare.

Dacă sunteți în sport, atunci cel mai probabil consumați o mulțime de băuturi energizante. Mulți oameni fac acest lucru pentru a obține mai mulți electroliți.

Problema este că aceste băuturi conțin și zahăr, de care nu avem nevoie deloc. Conopida este o alternativă bună. Doar adăugați-l la dieta dumneavoastră.

Se ocupă de sănătatea creierului și a celulelor noastre

Fosforul găsit în conopidă este esențial pentru repararea membranelor celulare. Acest lucru este esențial pentru ca creierul și sistemul nervos să funcționeze corect.

La rândul lor, potasiul și vitamina B6 contribuie la sănătatea creierului, precum și a neuronilor. Acest lucru este foarte important dacă doriți ca creierul dvs. să fie în formă maximă.

Mănâncă conopidă și diabetul te va ocoli

Datorită conținutului său de vitamina C și potasiu, consumul regulat de conopidă poate ajuta la reducerea riscului de diabet. Aceste două elemente reglează nivelul glicemiei și normalizează metabolismul.

Când nivelul de potasiu este scăzut, nivelul de glucoză poate crește și poate deveni o amenințare serioasă dacă aveți diabet.

Din acest motiv, este important să consumați cantități adecvate de alimente bogate în potasiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`