10 beneficii ale fructelor amla

de: BZI.ro
23:43, 21 mart. 2011

Amla, cunoscuta si sub numele de amalaki, este fructul unui copac foios care se gaseste in India. In medicina traditionala indiana, se considera ca toate partile copacului care produce fructe amla sunt importante. Fructele au gust intepator si ajuta in cazul problemelor digestive, pot intari inima, sustine sistemul imunitar, imbunatatesc vederea. De asemenea, sunt antipiretice, afrodiziace si tonice.

Amla se numara printre plantele cu cea mai mare cantitate de vitamina C: 100g de fruct contin aproximativ 700mg de vitamina C, ceea ce inseamna de 14 ori mai mult decat portocala. In plus, mai contine si calciu, fier, proteine, zahar, acid tanic, fosfor, carbohidrati, etc. Iata cateva beneficii ale fructelor amla:

1. Sucul obtinut din fructele proaspete de amla poate fi consumat ca un remediu tonic, ca diuretic, dar si contra problemelor aparute la bila.

2. Fructele inlaturarea arsurile stomacale.

3. Pudra obtinuta din fructele uscate de amla este un remediu eficient contra hiperaciditatii, ulcerelor si pentru eliminarea toxinelor din sange. Ea este folosita de asemenea atat intern cat si extern, sub forma de decoct dar si ca pasta.

4. Consumul regular de amla imbunatateste vederea, iar prin consumul sucului de fructe proaspat intre mese se inlatura slabiciunea corpului, a mintii si inimii. De asemenea spalarea zilnica a ochilor, dimineata, cu apa in care s-au scufundat cateva fructe de amla, dar si bautul acesteia imbunatateste vederea si elimina constipatia.

5. Masajul capului cu ulei de amla induce un somn profund, fiind in acelasi timp bun si pentru podoaba capilara, avand ca efect intarirea firului de par. In plus, previne incaruntirea prematura.

6. Studiile au demonstrat ca amla are puternice proprietati antiinflamatoare, ca poate regulariza nivelul zaharului din sange si ajuta la diminuarea colesterolului si la mentinerea in buna stare a ficatului.

7. Alte studii au aratat ca fructele de amla au proprietatea de a creste hemoglobina, celulele rosii din sange si ca ele pot constitui o hrana puternica pentru creier.

8. Fructele amla sunt deosebit de utile in combaterea simptomelor bronsitei, astmului sau contra tusei.

9. Decoctul din amla este folosit in hiperaciditate si daca se adauga miere, ca vermifug.

10. Pentru a vindeca sangerarile nazale se recomanda sa se introduca 2-4 picaturi de suc de amla in fiecare nara, iar cei ce doresc sa-si intareasca dantura pot si ei apela la fructele de amla.