National

Viorel Cataramă, mesaj tranșant adresat Guvernului Orban

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorel Cataramă mesaj tranșant adresat Guvernului Orban
Viorel Cataramă

Viorel Cataramă a șocat în ultimele luni prin declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus din România. Astăzi acesta a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban prin care susține că, dacă în țară s-ar fi aplicat modelul suedez, am fi avut mai puține decese și o economie funcțională.

„Încă din luna martie am susținut că România trebuia să lupte cu noul coronavirus folosind metoda imunizării de grup (adoptată de Suedia). Dacă am fi procedat așa, am fi avut mai puțini morți și o economie funcțională!

1. Suedia a raportat 5.041 decese la o populație de 10,230 MI locuitori, adică 0,049%.

2. Aplicând acest procent la populația României din interiorul granițelor și anume 13,810 MI (19,410 MI Total – 5,6 MI Diaspora) ar fi rezultat un număr de 6.804 persoane decedate de Covid-19 (deci cu 5.036 mai multe).

3. Dar, in această perioadă au murit, ca urmare a carantinarii și izolării cu 20% mai multe persoane, raportat la aceleași perioade din anii trecuți (vezi declarația Colegiului Medicilor din România!); adică în 3 luni au murit (fără coronavirus) cu 12.500 români mai mult decât normal.

Și acum, calculul final.

– Dacă România ar fi adoptat metoda imunizării de grup, în 3 luni s-ar fi înregistrat un număr de 69.304 persoane decedate (62.500 + 6.804/Covid)

– Metoda izolării și carantinarii a făcut ca in aceleași 3 luni, România să înregistreze un număr de 76.768 persoane decedate (62.500 + 20% din 62.500 + 1.768/Covid)

Cutremurător: aplicând izolarea și carantinarea, România a înregistrat cu 7.461 mai mulți morți decât dacă adopta masura imunizării de grup!

Notă: chiar dacă am lua în considerare și toată Diaspora, după același calcul, tot avem un plus de 4.705 persoane decedate.

Și atunci, care sunt argumentele reale pentru suspendarea drepturilor și libertăților?”, a declarat Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă, după declaraţia lui Orban despre deciziile CCR

Viorel Cataramă, fost vicepreşedintele PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, reacţionează dur la afirmaţiile premierului Ludovic Orban despre deciziile CCR. Cataramă afirmă că niciun regim totalitar nu şi-a permis să instige la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale.

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR

Premierul Ludovic Orban a criticat la Digi24 decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Orban a spus că le recomandă cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR, ci să acționeze responsabil. El a subliniat că CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor.

„Prima consecință e că pacienții pot fi externați și nu pot fi opriți. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă.

Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european. Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau?

Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă.

Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege.

Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Adauga un comentariu