Razboi în Ucraina

Viktor Orban, după ce Ungaria s-a opus prin veto ajutorului UE pentru Ucraina: „Niciun veto, niciun şantaj”

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viktor Orban după ce Ungaria s-a opus prin veto ajutorului UE pentru Ucraina Niciun veto niciun şantaj

Ca reacţie la informaţiile de la o reuniune la Bruxelles a miniştrilor europeni de finanţe, Viktor Orban a transmis că este doar fake news, deoarece Ungaria este pregătită să ofere asistenţă financiară Ucrainei, potrivit agenţiei oficiale de presă ungare MTI, citată de Agerpres.

„Toate ştirile de azi vorbeau despre cum s-a opus Ungaria asistenţei financiare pentru Ucraina. Acestea sunt fake new (ştiri false). Ungaria este pregătită să ofere asistenţă financiară Ucrainei, pe bază bilaterală. Niciun veto, niciun şantaj”, a postat el.

Viktor Orban: „Datoria comună a UE nu este soluţie”

Viktor Orban susține că datoria comună a UE nu este soluţie, deoarece își imaginează alt viitor pentru Europa, și anume, unul construit pe state membre puternice, nu pe „mormane” de datorie comună.

„Vrem să convingem, totuşi, statele membre ale UE că datoria comună a UE nu este soluţie. Dacă vom continua să mergem în jos spre o comunitate a datoriei, nu ne vom mai putea întoarce. Noi ne imaginăm un alt viitor pentru Europa. Unul construit pe state membre puternice, în locul unor mormane uriaşe de datorie comună”, a adăugat Orban.

Ungaria s-a opus marţi prin veto pachetului în valoare de 18 miliarde de euro

Ungaria s-a opus marţi prin veto pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru Ucraina pentru anul 2023 propus de Comisia Europeană, transmite Agerpres care citează EFE. Gestul vine după ce Comisia Europeană a recomandat înghețarea a peste 13 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria.

Uniunea Europeană va căuta o soluţie cu sprijinul celorlalte 26 de state din blocul comunitar pentru a canaliza asistenţa financiară către Kiev.

„Nu am putut adopta pachetul, dar nu ne descurajăm. Ambiţia noastră continuă să fie să începem să trimitem ajutorul Ucrainei la începutul lui ianuarie” 2023, a declarat ministrul finanţelor ceh, Zbynek Stanjura, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a UE, la încheierea unei scurte dezbateri pe această temă care a avut loc la reuniunea miniştrilor europeni de resort (ECOFIN), la Bruxelles.

Adauga un comentariu