Actualitate

Urmările nefericite ale SAGA Festival. Klaus Iohannis: „Dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie”

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urmările nefericite ale SAGA Festival. Klaus Iohannis Dacă vrem să mergem la rădăcină e nevoie de educaţie
Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor din partea medicilor

Festivalul SAGA de anul acesta a fost marcat de un incident nefericit. Bogdan, un tânăr în vârstă de doar 25 de ani, a murit din cauza unei supradoze de droguri. De asemenea, alte trei persoane au ajuns la spital în stare gravă din același motiv. Bogdan a mers la Festivalul SAGA pentru a se distra, însă nu credea că acolo își va găsi sfârșitul. Tânărul de doar 25 de ani a consumat substanțe interzise, dar doza pe care a luat-o a fost mult prea mare, motiv pentru care a decedat.

Mai mult decât atât, acesta nu ar fi fost singurul care și-a pierdut viața din cauza drogurilor. Un alt tânăr a avut aceeași soartă, în timp ce alte trei persoane au ajuns la spital în stare gravă din cauza substanțelor interzise.

Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor din partea medicilor

Spre deosebire de Bogdan, un alt tânăr a ajuns în viață la spital, dar acesta, după o oră, a fost declarat decedat.  „Manevrele de resuscitare au continuat timp de aproximativ o oră. Din păcate, fără rezultat. La aproximativ 2 dimineața, s-a declarat decesul”, a spus Bogdan Socea, directorul spitalului.

Un tânăr a murit, 13 persoane au ajuns la spital din cauza consumului de droguri şi mai bine de o sută de dosare penale au fost deschise după Saga Festival, care a durat 3 zile şi s-a desfăşurat pe Arena Naţională.

Reacția președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis spune, după ce un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, că organizatorii ar trebui să fie „un pic mai fermi”: „Dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie”.

„Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie. Însă şi educaţia are nevoie de supraveghere şi sunt foarte bucuros că ministrul de Interne mă însoţeşte azi în delegaţie şi sunt convins că se lucrează la o abordare. Noi avem instituţii care se ocupă de aceste chestiuni şi sper tare mult să ajungem într-o combinaţie din educaţie şi organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a spus Klaus Iohannis.

Lucian Bode ia măsuri după ce un tânăr a murit drogat la Saga Festival

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Buzău că a dispus o analiză la nivelul ministerului pe care îl conduce pentru a identifica modul de eficientizare a activităţii de prevenire şi combatere a consumului de droguri, după ce un tânăr a murit, în urma unei supradoze, la Saga Festival.

 „Vorbim despre o tragedie şi vă rog să îmi permiteţi să vă prezint câteva cifre care vă vor şoca, să vedeţi ce înseamnă consumul de droguri. În urma tragicului incident produs în Bucureşti, am dispus o analiză asupra modului de acţiune în astfel de situaţii pentru a identifica felul în care putem eficientiza activitatea atât pe prevenire, cât şi pe combatere. Am discutat acest lucru şi cu structurile MAI din Buzău. Trebuie să facem front comun în această luptă care distruge vieţi. Studiile aplicate pe populaţie arată un lucru îngrijorător. Faptul că în România tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a spus că pentru a stopa acest fenomen este nevoie de educaţie şi de implicarea tuturor şi că acolo unde se va constata existenţa unor complicităţi structurile MAI vor interveni şi vor acţiona ferm.

Adauga un comentariu