Local

Un elev s-a ales cu buza crăpată și cu un dinte lipsă! Totul s-a petrecut în curtea unui liceu ieșean

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Un elev s-a ales cu buza crăpată și cu un dinte lipsă Totul s-a petrecut în curtea unui liceu ieșean
Lucrările de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” par a nu se mai finaliza, iar o parte dintre elevi încă studiază în cadrul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Iași

În urma unui incident care a avut loc în curtea Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Iași, un elev s-a ales cu buza crăpată și cu un dinte lipsă. Întreaga întâmplare s-a petrecut miercuri după-amiază, 23 noiembrie 2022, când un băiat a fost împins într-un lanț ce delimita parcarea. Băiatul este elev al Liceului „Dimitrie Cantemir“ Iași, însă, din cauza lucrărilor, unele clasele au fost mutate la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”

Un elev s-a accidentat după ce s-a împiedicat într-un lanț special amenajat pentru a delimita spațiul de parcare pentru mașini. Pare că acesta a fost împins de către un coleg și s-a ales cu leziuni la nivelul feței.

liceul Dimitrie Cantemir
În urma unui incident care pare mai mult o joacă de copii, un elev s-a ales cu dantura și buza spartă

Un elev s-a ales cu buza crăpată și cu un dinte lipsă după ce a fost împins într-un lanț

liceul Vasile Alecsandri
Întreaga întâmplare a avut loc spre seară, întrucât elevii de la Cantemir care studiază la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” încep cursurile de la ora 14:30

Lucrările de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” par a nu se mai finaliza, iar o parte dintre elevi încă studiază în cadrul Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

În urma unui incident care a avut loc în curtea colegiului, un elev ce aparține unității de învățământ „Dimitrie Cantemir“ s-a ales cu buza crăpată și cu un dinte lipsă. Totul s-ar fi petrecut după ce un alt elev a împins victima într-un lanț ce era amenajat pentru a nu parca mașinile.

Tatăl victimei a expus întreaga poveste pe rețele de socializare, unde a atras atenția inclusiv a unui consilier local.

„Sunt din cale afară de supărat pentru situația de la Liceul «Cantemir», unde direcțiunea susține că lucrările de reabilitare ale clădirii au luat sfârșit la 01.11, dar încă nu s-a efectuat recepția acestora. Nu știu cine e beneficiarul final al lucrărilor de reabilitare (Inspectoratul Școlar sau primăria), dar vă rog respectuos să ne sprijiniți în vederea întoarcerii la normalitate”, spune Bogdan Popeanu, tatăl băiatul rănit.

Întreaga întâmplare a avut loc spre seară, întrucât elevii de la „Cantemir” care studiază la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” încep cursurile de la ora 14:30.

„În această seară, fiul meu, elev la «Cantemir» și care încă desfășoară cursurile la «Alecsandri», a fost împins într-un lanț «plantat» în fața intrării elevilor și pe care probabil personalul de pază sau de serviciu l-a ridicat din comoditate, înainte ca elevii să finalizeze cursurile. Un întreg lanț al slăbiciunilor, finalizat cu dantura spartă și buza crăpată în câteva locuri”, povestește tatăl victimei.

director liceu
În privința unităților de învățământ, până în acest moment acestea nu au fost încă înștiințate, iar directorii nu știu despre incident

Directorii unităților de învățământ nu au fost înștiințați

sala de clasa cu elevi
Băiatul era elev al Liceului Cantemir, însă din cauza lucrărilor, unele clasele de elevi au fost mutate la Liceul Alecsandri

În urma unui incident care pare mai mult o joacă de copii, un elev s-a ales cu dantura și buza sparte. Directorii celor două licee nu sunt la curent cu incidentul.

Tatăl victimei, Bogdan Popeanu, a făcut publică această poveste pe rețelele de socializare, de unde a fost preluată de un consilier local ieșean și discutată în cadrul ședinței de Consiliu Local. Primarul Mihai Chirica și-a expus punctul de vedere cu privire la situație.

„Lucrarea de la Liceul «Cantemir» este în curs de finalizare. I-au cerut Inspectoratului Școlar Județean Iași continuarea convenției cu Liceul «Alecsandri». S-a discutat între directorii celor două unități școlare. Înțeleg că acest lucru va ține până la finalul anului. Cât despre incident, e o formă proprie de organizare a școlii. Lanțul nu este pus de noi, ci de ei, ca să nu se parcheze până la ușa școlii. Este o gâlceavă între elevi, care se va reglementa prin Regulamentul de ordine interioară”, a declar primarul Mihai Chirica.

În privința unităților de învățământ, până în acest moment, directorii acestora nu au fost încă înștiințați, astfel că nu știu despre incident.

„Acum aud despre acest lucru. Nu am avut până acum nicio sesizare. Într-adevăr, este un lanț pus pentru a nu parca mașinile, ca să poată ieși copii în siguranță. Lanțul e deschis când pleacă aceștia. Voi verifica, întrucât este o situație despre care nu știu. Noi am pus acel lanț, întrucât la trecerea de pietoni parcau mașinile și nu mai aveau loc elevii”, a declarat directorul Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Gheorghiță Nistor.

„Nu am fost informată de acest incident în niciun fel. La mine nu este nicio sesizare cu așa ceva. Probabil că urmează să-mi spună, dacă este o problemă, nu a venit nimeni să mă anunțe. În ceea ce privește reîntoarcerea elevilor în cadrul unității de învățământ, asta ține de primărie, noi așteptăm să finalizăm documentele, construcția e terminată, după care ne vom întoarce. Avem de urmat niște pași legislativi pe care nu-i putem sări, trebuie să-i parcurgem unul câte unul”, a declarat directorul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Anca Dimitriu, despre situația în care un elev s-a ales cu buza crăpată.

Comentarii
  • Neplacut, poate ar trebui si elevii sa inteleaga ca astfel de gesturi nu se fac. Acum a fost un dinte si de vina e lantul, dar nu e nevoie de lant, poate sa cada direct pe asfalt si sa-si sparga capul. Cat despre gazda, adica CNVAIS, ce sa zic, stiti vorba „facerea de bine e …. de mama.” Dupa ce au suportat, pardon, gazduit 2 ani elevii altui liceu , acum au parte de „multumiri”.

Adauga un comentariu