Ultima ședință a Consiliului Local la primărie din acest an. Discuții intense la Palatul Roznovanu

Ultima ședință a Consiliului Local la primărie din acest an. Discuții intense la Palatul Roznovanu

16 dec. 2019, 04:00
Vlad Rotaru, în Local

La sfârșitul acestei săptămâni, la Palatul Roznovanu va avea loc o nouă ședință a plenului Consiliului Local. La această ședință, ultima din 2019, aleșii municipiului vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre pe mai multe obiective

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Ședința va avea loc vineri, 20 decembrie, cu începere de la ora 10:00, în Sala Mare a Palatului Roznovanu. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, dar și unele proiecte privind instituțiile subordonate primăriei.

Consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea Calendarului evenimentelor pentru lunile ianuarie-februarie 2020. De asemenea, aleșii locali vor mai analiza un proiect privind încheierea unui acord de parteneriat între municipiul Iași și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași Facultatea de Chimie, Centrul CERNESIM, în perioada 2020-2022. Pe ordinea de zi va mai fi și un proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat ce stabilește cadrul de colaborare dintre municipiul Iași și Facultatea de Business a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

„Aleșii vor mai discuta și un proiect privind aprobarea proiectelor care au în vedere nouă terenuri de sport la unități de învățământ din oraș. De asemenea, se va discuta și un proiect privind susținerea de către Consiliul Local al municipiului Iași, a biletelor și abonamentelor cu reducere pentru elevi/studenți”, au arătat reprezentanții municipalității ieșene.

Noi proiecte în discuții

Pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind aprobarea unor măsuri pentru realizarea unor stații de reîncărcare a automobilelor electrice. În plus, pe ordinea de zi va mai fi un proiect de hotărâre privind interzicerea parcării vehiculelor grele pe drumurile publice și terenurile aparținând domeniului public sau privat al municipiului Iași.

„Consilierii vor mai discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unor bunuri aflate în administrarea Societatea Compania de Transport Public Iași S.A. în vederea întreținerii, a modernizării și a implementării serviciului de informare a călătorilor”, au mai spus cei din primărie. Pe ordinea de zi vor figura și avizarea unor planuri urbanistice zonale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *