National

Traian Băsescu cere instituirea stării de urgență: „Trebuie introdusă pentru a stopa decesele”

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu cere instituirea stării de urgență Trebuie introdusă pentru a stopa decesele
Fostul președinte al României, Traian Băsescu

Duminică, 22 noiembrie, Traian Băsescu, fostul președinte al României și actual europarlamentar, a atacat dur la România TV Guvernul Orban, acuzând că deciziile se iau pompieristic. Acesta este de părere că pentru a opri pandemia, trebuie instituită starea de urgență.

„Nu se poate să carantinezi oamenii în baza comandantului operațiuni, ci doar a președintelui României.

Nu comentez ce spune Raed Arafat. Justiția îmi dă dreptate mie pentru că suspendă ordinele comandantului acțiunii.

E atât de mic față de dezastrul pe care îl provoacă. Luați o Constituție și citiți. poate înțelege și premierul și ministrul de interne și comandantul operațiunii. Dacă vreți să mă aduceți în discuție cu un om inconștient, nu despre Arafat vreau să discutăm.

Noi românii putem să râdem noi. Adică așteptăm să așteptăm la 9 la mie, în loc să le iau când am descoperit primul caz.”, a spus Traian Băsescu.

„Se lucrează ca la pompieri”

Traian Băsescu spune că se iau decizii doar atunci când lucrurile iau o întorsătură greșită și nu se merge pe prevenție. Mai mult, el consideră că starea de urgență s-a ridicat prea devreme.

„La orașul Sibiu a făcut cineva o testare să vadă unde este concentrarea. Bucureștiul e asediat, a făcut cineva o testare. Se lucrează ca la pompieri, dăm toți cu tulumba cu apă unde e focul mai mare.

S-a ridicat prea devreme starea de urgență. Și acum, în ceasul al 12-lea, sunt luate jumătăți de măsură. Aș lăsa să circule doar un tren pe fiecare direcție, ce ne trebuie câte 3 către Suceava, Timișoara, pentru că se duce virusul de colo, colo. STB ventilează virusul prin toate cartierele Bucureștiului.”, declară Traian Băsescu.

Arafat să-și asume să instituie carantină și polițiștii ce să facă pentru că el e un secretar de stat în MAI. Critic modul cum se iau măsurile, cu pierderi foarte mari. Dacă s-ar lucra chirurgical, cu peste 100.000 de teste, am vedea unde trebuie făcute carantinările și izolate localitățile.

Fostul președinte oferă câteva soluții, pentru a opri pandemia: raționalizarea transportului public, telemunca pentru funcționari și instaurarea stării de urgență.

Dacă vrem să stopăm pantemia, trebuie raționalizat transportul public, funcționarii să lucreze de acasă și introducerea stării de urgență. Fără stare de urgență, nu poți suspenda drepturile constituționale. Acum trebuie introdusă starea de urgență pentru a stopa decesele”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, atac la adresa lui Raed Arafat și a lui Ludovic Orban

Traian Băsescu, fostul președinte al României, anunță un proiect care vizează o eventuală lege a sănătății. De asemenea, el a profitat de ocazie și i-a criticat dur pe Ludovic Oraban, premierul țării, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și pe jurnalistul Victor Ciutacu.

„Ianuarie – februarie 2012.

PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderator de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).

Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.

Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a spus Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu