Local

„Strategia Naţională pentru Sport”, eveniment desfăşurat la Iaşi

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Strategia Naţională pentru Sport eveniment desfăşurat la Iaşi
Eveniment important la Iași

Prezenţi la eveniment au fost Eduard Novak, Ministrul Sportului, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, Ştefan Juravle, viceprimar municipiul Iaşi, Costel Alexe, preşedinte CJ Iaşi şi Silvia Stroiescu campioana olimpică la gimnastică

Conceptele cheie în sport: dezvoltarea comunitară, educaţia formală, cultura în sport, participarea, facilităţile sportive şi politicile de gen.

„Mă onorează că aţi ales oraşul noatru pt prezentarea strazegiei pt sport, întrucât univ A. I. Cuza este singura din ţară ce are ca şi secţie separată Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Era timpul pentru elaborarea unei strategii specifice sportului. Timpul nu este pierdut, putem genera din nou ramuri portivite unde să excelem. Iaşul şi-a abordat o strategie locală pt dezvoltarea sportului şi sper să ajungă la un punct comun cu cea naţională. În ultimii 7 ani a început un program masiv de construire a sălilor de sport, bazine de înot pt copii pt a stimula cât mai mult activităţile sportive în rândul copiilor. Avem 42 terenuri sintetice cu nocturnă şi 5 săli de sport în lucru. Sala Nicolaie Iorga sper să devină centru regional de pregătire pentru gimnastică. Mai am o propunere ca din întreg nr de locuri de cazare din căminele preuniversitare, un procent să fie destinat copiilor din comunele din Iaşi unde se pot pregăti şi studia în acelaşi timp”, declară Mihai Chirica

„Sunt la Iaşi pt că văd un mare potenţial în sportul românesc şi în Iaşi în special, este un judeţ mare şi cel mai important din Moldova, ar putea oferi multe beneficii sportului. Am venit aici cu echipa mea din Minister pentru a prezenta prima strategie Naţională pt Sport a României prin care sorim să dăm o direcţie sportului Românesc”, precizează Eduard Novak, ministrului sportului.

Comentarii
  • Gargară gratuită de politicieni în campanie electorală! Cine naiba va mai crede ca va interesează soarta sportului și a copiilor când pe timp de iarna nu deschideți sălile de sport ale școlilor, contra cost, adică cluburile respective ar plăti chiria pentru sală pe timpul iernii. Asociațiil sportive care au diferite discipline – baschet, fotbal, handbal, volei. Ați hotărât voi ca sălile de sport sa fie închise pe timpul iernii, să stea copii toată iarna în fata televizorului și a calculatorului. Halal va pasa vouă de copii. Cine naiba va mai votează pe voi, Groparii Sportului Ieșean!

Adauga un comentariu