Actualitate

Sportul mondial a intrat în doliu! Curg mesajele după moartea lui Pele

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sportul mondial a intrat în doliu Curg mesajele după moartea lui Pele
Curg mesajele după moartea lui Pele

Reacţiile după moartea legendei fotbalului mondial, brazilianul Pele, nu au întârziat să apară. Confederaţia sud-americană de fotbal, UEFA, FC Barcelona sau La Liga au transmis mesajele lor de condoleanţe, relatează News.ro.

La Liga: „O legendă a fotbalului mondial. La Liga îşi exprimă condoleanţele pentru decesul lui Pele şi transmitem cele mai profunde regrete familiei şi prietenilor. Odihneşte-te în pace, O Rei!”

FC Barcelona: „Barça regretă profund moartea lui O Rei Pele, unul din cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor. Odată cu el, fotbalul a devenit mai mare! Odihneşte-te în pace!”

CONMEBOL: „Mulţumim pentru tot, O Rei! Eşti veşnic!”

„Lumea fotbalului îl plânge pe legendarul brazilian Pele”

UEFA: „Lumea fotbalului îl plânge pe legendarul brazilian Pele. Statisticile nu sunt suficiente pentru a reda talentul unic al lui Pele, care a înălţat standardele pentru fotbaliştii internaţionali de elită din întreaga lume”.

Jorge D’Alessandro (antrenor argentinian): „Regele Pele a murit! Fotbalul este în doliu pentru cel mai mare jucător al Braziliei de Aur! Etern! De astăzi, pe cer mai străluceşte o stea!”

Sepp Blatter: „Este o veste foarte tristă, Pelé ne-a părăsit. Lumea deplânge cel mai mare fotbalist din istorie şi o persoană minunată. A sărbătorit fotbalul ca niciun alt jucător”.

Romario: „Astăzi, Brazilia îşi ia rămas bun de la unul dintre cei mai iluştri fii ai săi: Pelé, regele fotbalului. Ales atlet al secolului, Edson Arantes do Nascimento a făcut lumea să se plece în faţa talentului său, ridicând fotbalul brazilian până înaltarul zeilor”.

Michel Platini: „El a fost Monsieur Football, istoria fotbalului, el a descoperit fotbalul, tot fotbalul. În 1970, aveam 15 ani şi am crescut cu figura lui în minte”.

Iker Casillas: „O zi foarte tristă pentru fotbal! Un mit al acestui sport ne părăseşte. Admirat şi iubit. RIP Pele!”

Franco Baresi: „La revedere Pele! Vei rămâne mereu în memorie, mai puternic decât timpul. Icoană şi legendă a lumii. RIP!”

Luis Suarez: „Moştenirea lui va fi veşnică! Odihneşte-te în pace, rege! Multă putere familiei tale!”

Un simplu „la revedere” de la eternul rege Pele nu va fi niciodată suficient

Cristiano Ronaldo se declară emoționat la moartea marelui jucător Pele.

„Amintirea lui va dăinui veșnic în fiecare dintre noi”, transmite Ronaldo.

„Condoleanțele mele sincere întregii Brazilii și în special familiei lui Edson Arantes do Nascimento. Un simplu „la revedere” de la eternul rege Pele nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea pe care întreaga lume a fotbalului o îmbrățișează în prezent. O inspirație pentru atâtea milioane, o referință ieri, azi și pentru totdeauna. Dragostea pe care mi-ai arătat-o mereu a fost reciprocă în fiecare moment împărtășit chiar și de la distanță. Nu va fi uitat niciodată și amintirea lui va dăinui veșnic în fiecare dintre noi iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace Regele Pelé”, a spus Ronaldo, pe pagina sa de socializare.

„Odihnește-te în pace”, a transmis proaspătul campion mondial, argentinianul Leo Messi.

„Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi uitată niciodată. Odihnește-te în pace, rege”, a scris francezul Kylian Mbappé.

Printre primii politicieni care au transmis condoleanțe a fost președintele Franței, Emmanuel Macron. El a scris un mesaj în limbile franceză și portugheză: „Jocul. Regele. Eternitatea”

„O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit și respectat fotbalul. A fost și va rămâne Unic. Condoleanțe familiei, cu stimă și respect. Gheorghe Hagi”, se arată în comunicatul remis de Farul Constanța prin intermediul rețelelor de socializare.

Adauga un comentariu