Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil i-au adus un mare necaz ieșeanului Ioan Ciubotaru! Casa i-a fost mistuită de flăcări

14 nov. 2022, 02:05,
Cosmina Puiu, în Local

În data de 8 noiembrie 2022, un bătrân a rămas fără acoperiș deasupra capului, deoarece casa i-a fost mistuită de flăcări. În câteva clipe a rămas fără agoniseala de o viață, totul făcându-se scrum. Deoarece a fost toată viața sa un om tare apreciat, oamenii din sat s-au mobilizat și încearcă să-i facă o bucurie lui Ioan Ciubotaru în pragul sărbătorilor. Aceștia își doresc să îi construiască o cameră și un hol, însă au mare nevoie de ajutor și apelează la bunătatea oamenilor din jurul nostru

Ioan Ciubotaru este un ieșean din satul Dumbrava, comuna Lespezi, în vârstă de 82 de ani. Acesta a agonisit o viață întreagă și din greu a reușit să-și clădească o locuință, unde să aibă să pună capul pe pernă liniștit la bătrânețe, însă în câteva secunde a rămas fără nimic.

„Locuiește în aceeași curte. Are o magazie de vară, noi am înfoliat-o, am pus sticlă la geam, i-am făcut o improvizație. Nu vrea să se despartă de casa lui, de curtea lui. Cu atât a mai rămas”, declară Andreea Drobotă, vecina bătrânului, pentru reporterii BZI.

o poza cu tot ce a ars in incendiul din satul Dumbrava

Acestui bătrân, focul i-a luat tot, de la acte până la toată agoniseala lui de o viață

Casa i-a fost mistuită de flăcări: „Bărbații din sat asigură mâna de lucru”

o poza cu o curte si un batran dupa un incendiu

Bătrânul nu se poate despărți de locul unde a adunat cele mai multe amintiri și a decis să doarmă în magazie

Ioan Ciubotaru este un bătrân bolnav, ce locuia singur în casa pe care a făcut-o din greu în tinerețile sale. Sătenii nu au putut rămâne indiferenți și încearcă să facă tot posibilul să reușească să-l ajute, construindu-i o cameră în care să poată dormi liniștit.

„Are vârsta de 82 de ani și e bolnav… Acest om a mai trecut și prin această nenorocire. Noi, cetățenii din satul Dumbrava, suntem alături de el”, mărturisește plină de tristețe vecina lui.

Din fericire, bătrânul nu a fost rănit din cauza flăcărilor care i-a cuprins casa, însă este foarte șocat și extrem de trist, pentru că toată munca lui s-a dus pe apa sâmbetei.

„Nu este rănit. Este doar șocat, trist și nici nu vrea să mănânce. Îl luăm noi și cu băieții care lucrează acolo și mai mănâncă așa, câte o gură…”, adaugă aceasta.

Mai mult decât atât, focul care a năpustit peste casa bătrânului l-a lăsat pe acesta fără acte și fără telefon. După o viață, a ajuns să nu mai aibă nimic.

„I-a ars tot, nu mai are nimic. Și telefon, și acte… Are niște copii la Timișoara și urmează să vină. Noi am dărâmat și am cărat ce a rămas în urma incendiului, am curățat tot de acolo. Trebuie să facem din nou. Au început să se strângă câte una, alta, pentru el. Adică unul cumpără ceva, altul, altceva. S-a dus astăzi și bătrânul la primărie și să vedem ce alocă și cei de acolo”, precizează Laurențiu, un alt vecin de-al său.

o poza cu pompierii care incercau sa stinga un incendiu

La acel moment s-au deplasat 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor

Coșmarul bătrânului din Dumbrava: Sunt două posibile cauze ale incendiului

o poza cu incendiul din afara curtii

Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași (ISUJ), transmit faptul că incendiul ar fi putut porni de la efectul termic prin radiație sau printr-un contact al materialelor combustibile cu soba

Bătrânul din satul Dumbrava trăiește un adevărat coșmar, din momentul în care nu știe exact de la ce-ar fi pornit incendiul. Acesta nu se poate despărți de locuința pentru care a muncit ani de zile și a rămas să doarmă într-o magazie pe care sătenii i-au improvizat-o.

„Bărbații din sat pun mâna la lucru. S-au mobilizat. Au curățit toate resturile și vor să construiască o cameră și un hol. Este nevoie de materiale de construcții și mână de lucru”, destăinuie vecina bărbatului de 82 de ani.

Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ) Iași transmit faptul că incendiul ar fi putut porni de la efectul termic, prin radiație sau printr-un contact al materialelor combustibile cu soba.

„În localitatea Dumbrava, comuna Lespezi, la o casă de locuit, cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic, prin radiație sau contact al materialelor combustibile cu soba cu acumulare de căldură”, menționează cei de la ISUJ Iași .

Persoanele care doresc să îi întindă o mână de ajutor bătrânului a cărui casă a fost mistuită de flăcări o pot face, contactând redacția BZI sau donând direct în contul bancar afișat.

Titular cont: Ciubotaru Ioan. IBAN: RO37CECEIS1808RON527723.

Comentarii
  • Ce mizerie de titlu. Voi sunteti intregi la cap? Lasati, stiu raspunsul.

  • ce jegos de titlu ai mai pus ba tinere…ce e si asta… pai sfintii nu aduc dracii… da tu esti perdut pe alte coclaiuri dus cu pluta…cine te puse sa scrii panarama asta de titlu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *