Prima pagină » Local » Ședință cu scandal la Consiliul Județean Iași. Soția consilierului județean PSD Cătălin Cătur a fost depistată cu COVID-19. Maricel Popa a vrut să-l pună pe bătăușul Mircea Manolache la Autoritatea de Ordine Publică – LIVE VIDEO
Ședință cu scandal la Consiliul Județean Iași. Soția consilierului județean PSD Cătălin Cătur a fost depistată cu COVID-19. Maricel Popa a vrut să-l pună pe bătăușul Mircea Manolache la Autoritatea de Ordine Publică - LIVE VIDEO

Ședință cu scandal la Consiliul Județean Iași. Soția consilierului județean PSD Cătălin Cătur a fost depistată cu COVID-19. Maricel Popa a vrut să-l pună pe bătăușul Mircea Manolache la Autoritatea de Ordine Publică – LIVE VIDEO

27 mai 2020, 10:00,
Vlad Rotaru, în Local

Surpriză la Consiliul Județean Iași. În plină dezbatere a comisiilor de specialitate a consilierilor județeni, alesul PSD Cătălin Cătur a anunțat că soția sa, angajată la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-19. Ședința de plen a fost convocată în fizic de către Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, pentru a-l sprijini pe controversatul Mircea Manolache în structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Consilierii opoziției nu vor să participe la ședința de plen și cer ca aceasta să se desfășoare online

UPDATE: A inceput ședința de Consiliu Județean. La sedința de plen sunt prezenți 34 din 37 de consilieri județeni

Anunț neașteptat al unui consilier județean PSD în timpul ședinței comisiilor de specialitate premergătoare celei de plen de astăzi, 27 mai. Consilierul județean PSD Cătălin Cătur și-a anunțat colegii că soția sa, angajată la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Paraschiva”, a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-19. În plină stare de alertă cauzată de pandemia de COVID-19, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, i-a convocat în persoană pe consilierii județeni în loc să țină ședința în sistem online. Scopul lui Maricel Popa a fost acela de a forța alegerea controversatului consilier UNPR Mircea Manolache în structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Pentru ca Mircea Manolache să ajungă în ATOP este nevoie de vot secret, iar în sistem online acest lucru nu se poate desfășura.

Soția consilierului PSD Cătălin Cătur a fost confirmată cu COVID-19. Alesul județean nu va participa la ședința de plen

Cătălin Cătur și-a anunțat colegii din plenul CJ în timpul comisiilor de specialitate că soția sa a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

„Eu mi-am făcut un test și am ieșit negativ. Și copiii au făcut testul și au ieșit negativi. Am buletinul de analiză care confirmă acest lucru. Din păcate, soția mea a fost depistată pozitiv. Am aflat rezultatul în timpul ședinței comisiilor de specialitate și am plecat imediat. Am mai stat o săptămână în izolare și când a fost cazul cu doctorul Lucian Miron. Așa voi face și acum și nu voi ajunge la ședința de plen”, a spus Cătălin Cătur, consilier județean PSD.

În aceste condiții, unii consilieri ai opoziției au cerut ca ședința de plen să nu se țină la Sala Mare și să se desfășoare în regim online.

Aleșii instituției cer ca ședința să nu se țină la Consiliul Județean. Întâlnirea poate avea loc online

Grupul PNL a anunțat că nu va participa la ședință dacă aceasta se va ține în fizic și cer ca totul să se desfășoare online. Și consilierii PMP au precizat că proiectele pot fi discutate în sistem online pentru a se evita contactul fizic în contextul pandemiei de COVID-19.

„Noi am optat pentru o ședință online având în vedere că suntem în continuare în stare de alertă. Cred că suntem cam singurii din țară care fac ședința față în față în loc ca aceasta să se țină în mod online. În sală ar fi mai mult de 50 de persoane, ceea ce nu este normal. Nu este nici momentul relaxării totale. Noi vom vedea ce poziție vom adopta, urmând a ne consulta în grupul de aleși ai partidului și conducerea organizației”, a spus Adrian Acostoaiei, consilier județean PMP.

Miza ședinței de la Consiliul Județean este alegerea lui Mircea Manolache în ATOP

Consilierii județeni au fost convocați în fizic tocmai pentru ca să se poată alege un nou membru în Autoritatea Teritorială de ordine Publică (ATOP). După demisia fostului consilier Iulian Tărăboanță, locul din ATOP a fost lăsat liber. Maricel Popa a făcut presiuni pentru nominalizarea controversatului Mircea Manolache în ATOP, tocmai pentru ca acesta să-i sprijine proiectele de hotărâre din Consiliul Județean. Manolache a mai fost în ATOP și a fost dat afară tocmai la propunerea PSD, partid care s-a făcut preș în fața acestuia la presiunile lui Maricel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *