Sport

România și-a aflat adversara de la barajul pentru Euro 2020

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România și-a aflat adversara de la barajul pentru Euro 2020

România și-a aflat adversara pentru barajul din Liga Națiunilor, care ne poate asigura un loc la EURO 2020. Este vorba despre Islanda. Tricolorii au ratat calificarea directă, astfel că vor fi nevoiți să joace două partide de baraj, pentru a ajunge la turneul final, de la care vom organiza și noi patru meciuri.

Dacă va trece de Islanda, România va juca pentru un loc la EURO 2020 cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria. Fostul selecționer, Anghel Iordănescu consideră că echipa națională este favorită pentru a se califica la turneul final de anul viitor.

”Eu cred că trebuie să avem încredere. Este o tragere la sorți convenabilă pentru noi. Ne convine mai mult Islanda. Sunt convins că tragerea la sorți ne-a avantajat. Ne cunoaștem foarte bine vecinii. Cred că și Ungaria și Bulgaria sunt accesibili”, a spus Anghel Iordănescu.

Dacă meciul cu Islanda se va juca în deplasare, finala pentru un loc la campionatul european, în cazul în care România va merge mai departe, se va juca în deplasare.

Echipele calificate direct la EURO 2020
Până în acest moment, la EURO 2020 s-au calificat direct din preliminarii 20 de formații. Este vorba despre: Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Croația, Țara Galilor, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franța, Turcia, Belgia, Rusia, Italia și Finlanda.

Acestora li se vor alătura alte patru echipe venite după barajul din Liga Națiunilor. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final se va desfăşura la Bucureşti, pe 30 noiembrie.

România va lupta pentru un loc la EURO 2020 în play-off-ul Ligii Naţiunilor, care se va disputa pe 26 (semifinalele) și 31 martie 2020 (finala).

Adauga un comentariu