International

Protest de amploare și în Marea Britanie după decesul afro-americanului care era imobilizat de poliţie în SUA

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protest de amploare și în Marea Britanie după decesul afro-americanului care era imobilizat de poliţie în SUA
epa07806907 Anti Brexit protesters outside Downing Street in Whitehall during a protest against Brexit and the prorogation of parliament in London, Britain, 31 August 2019. Several 'Stop The Coup' protests are taking place across Britain on 31 August against Prime Minister Boris Johnson's move to suspend parliament. EPA-EFE/VICKIE FLORES

La Londra are loc, la această oră, un masiv protest, cu mii de oameni, ca susținere la manifestațiile din SUA. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a catalogat „scandalos” şi „impardonabil” decesul afro-americanului care era imobilizat de poliţie în SUA, cerând însă ca protestele să se desfăşoare paşnic.

„Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil”, a declarat Boris Johnson, citat de cotidianul Le Figaro, condamnând decesul afro-americanului George Floyd.

„Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil”, a adăugat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz. Sute de persoane au protestat duminică în faţa Ambasadei SUA din Londra pentru a exprima indignare faţă de moartea lui George Floyd. Au fost reţinuţi 23 de protestatari.

În SUA situația a deegenerat. Pentagonul a intervenit

Pentagonul a deplasat aproximativ 1.600 de soldaţi ai armatei americane în regiunea Washington, D.C., a anunţat marţi Pentagonul, după mai multe nopţi de proteste şi violenţe, informează miercuri Reuters.

„Elemente active la datorie sunt postate în baze militare în Regiunea Naţională a Capitolului, dar nu se află în Washington, D.C.”, a declarat Jonathan Rath Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Acesta a spus că trupele se află în „stare de alertă ridicată”, dar „nu participă la sprijinirea apărării în operaţiunile autorităţilor civile”. Hoffman a mai precizat că trupele includ membri ai poliţiei militare şi militari cu calificare în domeniul ingineriei, precum şi un batalion de infanterie. Înalţi oficiali din domeniul apărării au anunţat luni deplasarea unor unităţi militare în regiunea Washington.

Adauga un comentariu