Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost infectată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat împotriva virusului

Publicat: 06 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost infectată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat împotriva virusului
Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost diagnosticată cu COVID-19 deși s-a vaccinat.jpeg

Informaţii noi apar în spaţiul public. Prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat că a fost infectată cu COVID-19. Asta în timp ce, în prealabil, s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Starea de sănătate a medicului este una bună. Totuşi, conform specialiştilor Pfizer care au dezvoltat vaccinul, imunitatea se crează la câteva zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Din aceste considerente vorbim despre faptul că prof. dr. Carmen Dorobăț şi-a administrat doar o singură doză de vaccin, pe data de 27 decembrie 2020.

Medicul prof. dr. Carmen Dorobăț afirmă faptul că nu s-a infectat din spital

Conform medicului Carmen Dorobăț, infecţia cu COVID-19 nu provine din spitalul de Boli Infecţioase din Iași pentru că în interiorul unităţii medicale aceasta se protejează. În altă ordine de idei, conform detaliilor exclusiv BZI.RO, soţul medicului, Gheorghe Dorobăț, a fost depistat cu COVID-19. Cel mai probabil, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași ar fi contactat de la acesta infecția.

„Avem niste simptome de foarte ușoare atât eu cât și soțul meu. Rezultatul testului pozitiv l-am primit ieri, simptomele au fost extrem de usoare, dacă nu eram persoane avizate cred că nici nu ne dadeam seama ca trebuie sa ne testam pentru Covid-19. Suntem izolați la domiciliu, separați de ceilalți membrii ai famili”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, fosta șefă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, printre primele persoane vaccinate

După ce managerul Spitalului de Boli Infecţioase s-a vaccinat, un alt cadru medical important din Iași a ales să se vaccineze. Vorbim despre prof. dr. Carmen Dorobăț. Aceasta a vrut să dea un semnal de încredere printre ieșeni afirmând în repetate rânduri că se va vaccina și că vaccinul este sigur și nu pune în pericol viaţa pacientului

”Așa scriem istorie în medicină. De la ce facem la patul pacientului la evaluare şi cercetare, dar şi prin ce am din suflet, pacientului. Acum, prin vaccinarea noastră încercam să dăm încrederea atât de necesară în vaccin. Speram să transferăm încrederea în inimile romanilor pentru sănătatea noastră, a tuturor.” a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost condamnată definitiv

Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost inițial condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare iar judecătorii au decis să îi mențină decizia. În schimb, Dorobăț Gheorghe, soțul acesteia, a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare.

„În temeiul art. 423 din Codul de procedură penală, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: 1. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat. Majorează durata pedepsei complementare aplicată atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, la 5 ani. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei accesorii inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat”, potrivit magistraților.

Adauga un comentariu