National

Președintele APP România, Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre măsurile rapide ce ar putea fi adoptate pentru reducerea inflației și a șomajului – VIDEO

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele APP România Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre măsurile rapide ce ar putea fi adoptate pentru reducerea inflației și a șomajului - VIDEO
Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre măsurile ce ar putea fi luate în considerare de guvern

În ediția de marți, 10 ianuarie 2023, președintele APP România, Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre măsurile și strategiile ce ar putea fi adoptate de clasa politică de la guvernare pentru a reduce din inflație și din rata șomajului. Practic, invitatul a înșiruit o serie de tactici diverse ce ar putea fi puse în practică dacă ar avea cine. Dacă în rândul celor care au fost aleși să ne reprezinte s-ar afla niște persoane care să își dedice timpul dezvoltării României, nu doar amanetării ei și slujirii intereselor altor personaje sus-puse.

Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre măsurile ce ar putea fi adoptate de guvern

Codrin Ștefănescu, a discutat în cadrul emisiunii de la BZI LIVE despre cum România se află într-un declin continuu, având în vedere că nimeni din rândul celor din conducerea țării nu pare să își dorească o schimbare în mai bine.

„După ce am dat legea cu 1% impozit pe profit pentru microîntreprinderi, timp de un an jumate s-au făcut 547 de mii de microîntreprinderi. Adică afaceri de familie, tata cu mama, cu soția, cuscrii, cu nora… știind că vor plăti 1%. Apoi o lege suplimentară care spunea că cei cu microîntreprinderi nu pot fi controlați de către ANAF, că ăla nu are cu ce să mă fure.

Lăsați-i pe oameni în pace, să se dezvolte!

Firmele astea mici capacitaseră aproape 940 de mii de români pe locuri de muncă. Pentru că ei s-au angajat puțini și au mai angajat și pe mătușa, în familie. Și apoi au început să angajeze oameni din afară și luaseră aproape un milion de locuri de muncă.

Vine INS-ul anul trecut și spune că se închiseseră 92.7% din firmele astea mici datorită noilor proiecte de taxare, impozitare, accizare, supra-accizare, supra-taxare și așa mai departe. S-au epuizat! Oamenii ăia nu știu unde s-au dus cu locurile de muncă.

HORECA a pierdut o grămadă de locuri de muncă și din pandemie și după pandemie. Au închis o grămadă de firme. Firme medii românești! Controlate și mega controlate!”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu: „Suntem o ţară tristă, plină de umor!”

Se tot spune în ultimele zile în presă și mass-media câți bani au cheltuit politicienii români pe deplasări în străinătate și diverse întâlniri cu delegați străini. Bun, spune Codrin Ștefănescu, toate acestea țin de protocol, dar, măcar de s-ar vedea și ceva rezultate. Că nu spune nimeni ‘Stop!’ schimburilor de experiență, dar măcar să fi învățat ceva. Dar politicienii noștri se plimbă prin străinătate pe banii munciți de noi, își creează ei fel de fel de legături și slugărnicii, dar acasă nu vin cu nimic bun. Nici un investitor adus în țară, nici un plan de dezvoltare, nimic!

„Toţi se duc în străinătate şi mă uit la comisiile astea mixte care au fost în Franţa, Canada, dar nu au venit cu nimic! Nu au adus nimic! Au fost puţin pe la o masă, au vizitat nişte muzee… Cam asta suntem noi, suntem o ţară tristă, plină de umor! Cheltuiţi bă, 300 de milioane, dar veniţi înapoi cu ceva pentru ţară!

Eşecul lor total cu Schengen-ul, că nu au făcut nimic! O manevră cu ăştia, ca să le confişte lor tot! Ce să le confişte… Noi suntem ţara care ne-am băgat la puşcărie toate valorile! Ne-am băgat la puşcărie medici chirurgi, cei mai buni… şi doar pentru un pachet de cafea.. Băi, dacă mie medicul ăsta mi-a salvat viaţa şi ăştia îl saltă pentru nimic… bă, mă duc în stradă!

Ne-au luat profesorii că le dădeau senzaţia că ar lua un pachet de cafea.. doar senzaţia! Ne-au arestat simbolul naţional, Gică Popescu.. şi care au fost comentariile la vremea respectivă ‘bine că l-au arestat, că a dat cu piciorul într-un balon şi a luat o grămadă de bani’.

Lumea e nemulţumită, încrederea în UE, în Guvern, în Parlament e scăzută. Aşa, şi? Şi?”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Adauga un comentariu