Actualitate

Premierul Ludovic Orban, alocaţiile copiilor se vor mări după 1 august

Publicat: 16 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban alocaţiile copiilor se vor mări după 1 august

Premierul Ludovic Orban, alocaţiile copiilor se vor mări după 1 august

Prim-ministrul României Ludovic Orban va adopta o ordonanță de urgență prin care se amână până la data de 1 august 2020 termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor de stat pentru copii, conform ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Pentru a face lumină în chestiunea alocaţiilor. Din 2008 creşterile au fost realizate la iniţiativa PNL. În 2015 prima oară, după ce timp ce 7 ani nu a fost crescută şi ulterior în 2019. Apariţia intempestivă acestui proiect de lege, tot în 2019, ne-a creat o problemă foarte mare.

Efortul bugetar necesar pentru dublarea alocaţiilor este de peste 6 miliarde, în conditile în care bugetul pe anul acesta trebuie să facă faţă unor creşteri de pensii şi salarii datorită legilor aflate în vigoare”, a zis premierul Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Conform acestuia „va trebui să vedem cum evoluează economia” şi în funcţie de asta „vom creşte alocaţiile la rectificarea bugetară” care va avea loc după data de 1 iulie 2020. Ludovic Orban nu a menţionat însă dacă se vor dubla sau cu cât vor creşte, ci doar că va fi o creştere.

Adauga un comentariu