Local

Petru Movilă, întâlnire pe tema salarizării mai bune a asistenţilor medicali: „Trebuie căzut de acord asupra unei soluţii corecte pe termen lung”

Publicat: 18 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă întâlnire pe tema salarizării mai bune a asistenţilor medicali Trebuie căzut de acord asupra unei soluţii corecte pe termen lung

Deputatul ieșean PMP, Petru Movilă s-a întâlnit astăzi cu Levente Vass, cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi cu reprezentanţii asistenţilor medicali pentru a discuta mai multe teme de interes în sistemul de sănătate. Acesta a anunțat că „peste 2 săptămâni va mai avea loc o nouă întâlnire, cu reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii”.

„Astăzi am participat la o întâlnire de lucru, pe care am iniţiat-o împreună cu colegul meu deputat Levente Vass, cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi cu reprezentanţii asistenţilor medicali pe tema salarizării mai bune a asistenţilor medicali din cadrul cabinetelor de medicină de familie.
Dialogul s-a dus în jurul majorării salariilor acestora la nivelul colegilor din sistemul bugetar, a statutului şi situaţia concediilor. Soluţia identificată pe termen scurt sunt fondurile Băncii Mondiale. Însă, din punctul meu de vedere, trebuie căzut de acord asupra unei soluţii corecte pe termen lung, care să asigure stabilitate şi încredere în sistemul medical.
Continuăm demersurile. Peste 2 săptămâni va mai avea loc o nouă întâlnire, cu reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii.”, a spus Petru Movilă.

Adauga un comentariu