Actualitate

Petre Geambașu nu ar fi străin de moartea lui Aurelian Andreescu. Dezvăluiri făcute de fiul artistului

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Petre Geambașu nu ar fi străin de moartea lui Aurelian Andreescu. Dezvăluiri făcute de fiul artistului
Petre Geambașu a fost printre ultimele persoane care l-au văzut în viață pe Aurelian Andreescu

Recent, au apărut informații inedite potrivit cărora Petre Geambașu nu ar fi străin de moartea artistului Aurelian Andreescu. Cel care face aceste dezvăluiri este nimeni altul decât călin, fiul lui Petre Geambașu. Fostul component al Școlii Vedetelor susține că tatăl său ar fi putut evita respectiva tragedie.

Marele artist Aurelian Andreescu s-a stins din viață pe 22 iulie 1986, la doar 44 de ani, după un ultim concert susținut pe Litoral. În acea seară fatidică, Aurelian Andreescu ar fi fost invitat la un șpriț, de către niște fani, cu toate că se știa că Aurelian suferea de ciroză hepatică. Acum, la aproape 37 de ani de la acel moment, Călin Geambașu susține că tatăl lui, Petre Geambașu, ar fi putut evita acea tragedie, potrivit Impact.ro.

Petre Geambașu nu ar fi străin de moartea lui Aurelian Andreescu

Călin Geambașu, care își însoțea tatăl la mare în turnee, consideră că Petre Geambașu ar fi putut evita tragedia sau cel puțin ar fi putut să o mai amâne, având totuși în vedere gravitatea bolii de care Aurelian Andreescu suferea.

„Deși era cunoscut faptul că Aurelian era bolnav de ciroză hepatică, Nero, tatăl meu, tot i-a turnat. Fix în seara în care artistul a intrat în comă și a murit. 22 iulie 1986. Eram și eu la mare atunci, unde cânta tatăl meu, la Eforie Nord. Cum e să te știi ultimul paharnic al marelui Aurelian Andreescu?

Acei «așa-ziși fani» erau de fapt colegii de trupă ai lui Nero, cei din Star 2000. Dar Cornel Constantiniu a zis-o voalat, ca să-l acopere, fiindcă împreună făceau mici combinații în anii 90. Nu exista ca Aurelian Andreescu să stea la șpriț cu «fanii». Că a stat la șpriț cu cei alături de care a cântat întâmplător în ultima seară a vieții lui, da, asta e adevărat.

Nero doar i-a dat un brânci «delicat», fiind de notorietate suferința lui Aurelian Andreescu. Cunoaște cineva vreun singur moment când Nero să fi arătat regret și căință pentru faptul că s-a numărat printre cei părtași la moartea lui Aurelian Andreescu?”, a spus Călin Geambașu, potrivit sursei amintite.

Călin mai crede că Petre Geambașu l-a invidiat mereu pe Aurelian Andreescu pentru vocea și repertoriul muzical și că avea un uriaș complex de inferioritate față de acesta.

Ce spunea Cornel Constantiniu despre acea întâmplare

Aurelian Andreescu, solistul piesei „Copacul”, a încetat din viață pe 22 iulie 1986, la câteva ore după ce i s-a făcut rău la un local din Eforie Nord, unde venise întâmplător, și unde cânta Petre Geambașu.

Cornel Constantiniu, unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui Aurelian Andreescu, a povestit într-un interviu mai vechi ce s-a întâmplat în acea seară.

„S-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși fani, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău.

 

Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța. În acea zi cumplită, menajera m-a trezit din somn, spunându-mi să vin urgent la telefon. Era Mirabela Dauer, care mi-a zis ca Aurelian încetase din viața”.

Comentarii
Adauga un comentariu