Actualitate

Pedeapsa Elenei Udrea în dosarul ‘Gala Bute’, contestată din nou. Ce a transmis fostul ministru

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pedeapsa Elenei Udrea în dosarul Gala Bute contestată din nou. Ce a transmis fostul ministru
Elena Udrea contestă din nou pedeapsa în dosarul 'Gala Bute'

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineață la sediul ÎCCJ pentru a contesta din nou pedeapsa în dosarul „Gala Bute.

„Cele doamne judecător fusese și în completul care judecase contestația în anulare. Având în vedere că în contestația în anulare deja se dezbătuse chestiunea deciziei CCR pe completele de 5 judecători și în această contestație la executare readucem în discuție această chestiune nu puteau să participe la judecată”, a spus avocata Elenei Udrea, întrebată de ce fostul ministru e depus cerere de recuzare pentru două judecătoare din complet.

Elena Udrea contestă din nou pedeapsa în dosarul ‘Gala Bute’

Elena Udrea a ales să participe fizic la această ședință de judecată.

„Fiind ultimul termen de judecată și ultima cale de atac, cred că a considerat să fie prezentă fizic pentru a aduce ÎCCJ mai multe aspecte pe care nu le putea aduce prin videoconferință”, a explicat avocata fostului ministru.

Elena Udrea a venit îmbrăcată în negru. Întrebată dacă acesta este doliu pentru Rudel Obreja, avocata a spus: „Bineînțeles”.

Amintim că Elena Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentinţa de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022, prin respingerea unei contestaţii în anulare. Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor

Din spatele gratiilor, Elena Udrea transmite un mesaj prin care arată că s-a întors în România din patriotism și pentru că a crezut în puterea legii. Udrea arată că ea ar fi putut sta în Costa Râca sau în orice altă țară din lume, dar a preferat să revină în țară pentru a-și crește fetița.

”Câteva consideraţii despre patriotism şi justiţie.

M-am întors în România pentru că mi-am dorit să îmi cresc fetiţa în ţara mea, care este şi ţara ei. Puteam să rămân în Costa Râca sau puteam să merg în orice alt loc din Europa.

Din drag pentru ţara mea, mi-am luat copilul de 9 luni şi am venit acasă, crezând că abuzurile justiţiei „Statului Paralel” au încetat odată cu plecarea lui Coldea, Kovesi şi a acoliţilor lor, odată cu deciziile CCR prin care au fost recunoscute ilegalităţile făcute de binomul SRI -DNA(+ICCJ)…Şi cât de tare m-am înşelat!!!

Pentru că am decis să vin în România şi să mă încred în „justiţie”, zac în puşcărie…iar copilul meu creşte, de un an, fără mamă. Fetiţa mea de 4 ani se trezeşte în fiecare noapte şi plânge: “Îmi e dor de mami şi o vreau pe mami!” iar eu mă simt atât de vinovată faţă de ea, pentru prostia de a crede că puterea „Statului Paralel” a dispărut.

Rudel Obreja, un mare patriot, un om de mare onoare şi un caracter admirabil, a ales să stea în România cu aceeaşi speranţă şi încredere în lege și în faptul că dreptatea va triumfa. Din păcate, a murit după ce a fost băgat ilegal în puşcărie.Trei copii au rămas fără tata. În urma lui a lăsat o familie distrusă pe viaţă.

Ca Rudel Obreja şi ca mine sunt mii de oameni. Aceasta este justiţia în care cereţi oamenilor să aibă încredere şi să i se supună; voi, cei care îi judecaţi pe aceia care au ales să îşi salveze vieţile, copiii şi familiile, şi să plece în ţări cu legi umane şi cu o justiţie dreaptă!!!

Dacă vreţi să faceţi un bine României prezentaţi toate fetele realităţii, nu doar ceea ce corespunde interesului vostru personal de moment.”, scrie Elena Udrea.

Trebuie să schimbăm legislația
”Şi, pentru că ne place să ne numim europeni, soluţia nu este să criticăm legislaţia europeană, ci să o corectăm/amendam pe a noastră.

P.S. În Penitenciarul Targsor, sunt zeci de femei fără nume sonore care au cerut singure să îşi ispăşească pedeapsa în România şi care acum regreta enorm alegerea făcută din neştiinţă şi pentru că au vrut să fie aproape de familiile lor.

În Anglia, Franţa, Italia, Suedia, Olanda, Norvegia şi alte state europene unde o parte dintre aceste femei au fost prinse şi judecate, faptele fără violenţa pentru care au fost condamnate ar fi putut să fie executate fie în libertate cu anumite îndatoriri din partea persoanei condamnate, fie -cel mult- în arest la domiciliu.”, scrie Elena Udrea.

Adauga un comentariu