Titlurile zilei

O tânără care s-a urcat beată la volan și a provocat un accident rutier a făcut spectacol de față cu polițiștii rutieri! A refuzat să sufle în alcooltest, însă alcoolemia din sânge a fost de peste 2 la mie!

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără care s-a urcat beată la volan și a provocat un accident rutier a făcut spectacol de față cu polițiștii rutieri A refuzat să sufle în alcooltest însă alcoolemia din sânge a fost de peste 2 la mie
Polițiștii rutieri din Iași în timpul unor controale

O tânără a crezut că poate să fie mai presus de lege și și-a încercat norocul cu polițiștii din Iași. S-a urcat beată la volan și a refuzat să fie testată cu aparatul alcooltest atunci cănd a fost trasă pe dreapta. A acceptat totuși să meargă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei

O tânără în vârstă de 32 de ani a ajuns după gratii, iar recent a fost plasată în arest la domiciliu după ce s-a urcat beată la volan. Povestea începe în urmă cu câteva zile, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au efectuat cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 29 decembrie, o femeie de 32 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Miroslava, fiind sub influența alcoolului, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unei locuințe, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. Femeia a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă aceasta a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 decembrie, Ionela Rotaru, femeia cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a fost reținută de polițiști, pentru 24 de ore.

A fost plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile

Pe 31 decembrie, a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele Ionelei Rotaru.

„Instanța respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpata Ionela Rotaru, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Dispune luarea față de inculpată a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au menționat judecătorii ieșeni, referitor la femeia din comuna Miroslava.

Surse din cadrul anchetei au precizat că femeia avea o alcoolemie de peste 2 la mie în sânge.

O altă femeie care s-a urcat beată la volan a fost condamnată

Totodată, o asistentă medicală din Iași prinsă beată la volan a fost pedepsită de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o pe Elena Cristina Buzdugan.

„Instanța o condamnă pe inculpata Elena Cristina Buzdugan la pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au menționat judecătorii ieșeni.

Pe lângă pedeapsa aplicată asistentei Elena Cristina Buzdugan, judecătorii au obligat-o pe aceasta și să muncească gratis.

„Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», fie în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași”, au adăugat magistrații.

Procesul Elenei Cristina Buzdugan a început pe 25 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe asistenta medicală. Acuzația: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 1 iunie 2019, la ora 17:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un conducător auto a fost implicat într-o tamponare ce a avut loc pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Cu ocazia deplasării la fața locului, la intersecția dintre bulevardul Tudor Vladimirescu și Aleea Prof. Gheorghe Alexa, a fost găsit un autoturism la volanul căruia se afla o femeie”, a precizat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu