Actualitate

Nicolae Ciucă susține că rotativa va avea loc, dar nu chiar pe 25 mai

Publicat: 24 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Ciucă susține că rotativa va avea loc dar nu chiar pe 25 mai
Nicolae Ciucă susține că rotativa va avea loc, dar nu chiar pe 25 mai

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu că președintele Iohannis i-a dat mandatul de premier, iar el va preda mandatul înapoi președintelui conform înțelegerii inițiale, pentru ca rotativa la guvernare să fie înfăptuită.

Nicolae Ciucă a mai spus că în 25 mai, ziua stabilită pentru rotativă, creștin-ortodocșii sărbătoresc Înălțarea Domnului și este celebrată și Ziua Eroilor și a lăsat de înțeles că schimbul politic poate avea loc în altă zi.

„25 mai este Înălțarea și Ziua Eroilor… Decizia în partid este să continuăm coaliția, PNL va vota Guvernul din care facem parte, aici nu este vorba de Ciucă și Ciolacu”, a declarat premierul Nicolae Ciucă pentru Antena 3.

Nicolae Ciucă a vorbit despre rotativa guvernamentală

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre rotativa guvernamentală care se va face la sfârșitul lunii mai.

„Rolul nostru, ca responsabili, este să demonstrăm că ne preocupă problemele românilor. Suntem la un an si 3 luni si avem perspectiva să ne ținem de angajament. Stabilitatea politică a fost cea care ne-a garantat credibilitatea. Nu e vorba de Ciucă, Ciolacu,. Nu e vorba de PSD sau PNL, ci de România. Nu ne,permitem să ne jucăm cu stabilitatartea țării. Oamenii ne spun să ținem de stabilitate. Am avut un acord politic, tot la fel se va petrece și la schimbare.  Așa cum am primit mandatul de la domnul președinte, la momentul oportun îmi voi depune mandatul. Nimeni n-a rămas definitiv. Deci după 25 mai. Toate deciziile le-am luat în partid. Decizia este să continuăm. PNL va vota guvernul din care facem parte”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă a primit asigurări legate de Schengen

Premierul Nicolae Ciucă declară că aderarea României la spaţiul Schengen figurează pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene, după cum au confirmat chiar reprezentanții Suediei.

„Suntem frustrați cu toții pentru că au fost depuse eforturi consistente și coerente, până în ultima clipă, pentru a putea să schimbăm decizia Austriei. La toate nivelurile, cu toții depunem toate eforturile pentru a cataliza această decizie pentru a intra în Schengen. Întreg angrenajul, toate mecanismele de care dispunem au fost repuse în funcțiune. Se discută la nivel de experți tehnici cu partea austriacă, cu toți care pot să contribuie și să ne sprijine în demersul nostru. Ieri am fost la Ambasada Suediei, care asigură președinția UE. Avem confirmarea certă că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a președinției suedeze. Este dreptul nostru, după atâția ani de zile. Din 2011 până acum s-au făcut eforturi permanent, s-au căutat soluții”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3 CNN.

Premierul Ciucă dezvăluie că nu a mai vorbit cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei, din ajutul zilei în care s-a respins aderarea României la Spațiul Schengen.

„Nu am mai vorbit. Va trebui să avem un dialog în momentul în care avem soluții conturate pentru schimbarea deciziei. Nu am niciun fel de problemă, pot să discut cu oricine, oricând, dar să discutăm soluții. Probleme avem cu toții și nu sunt puține. Soluțiile se găsesc prin dialog”, a mai precizat premierul.

Adauga un comentariu