Actualitate

Nelu Tătaru susține că suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru susține că suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic
Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține astăzi că suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Nelu Tătaru se aşteaptă ca din a doua jumătate a lunii octombrie România să intre pe o pantă descendentă a numărului de cazuri de COVID-19.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre.

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru susține că suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic

Ministrul Sănătăţii a precizat că populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Nelu Tătaru consideră că o evaluare completă asupra efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

„Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese“, a spus Nelu Tătaru.

Se vor introduce noi restricții?

După explozia de cazuri din ultimele două zile, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, crede că se pot impune și noi restricții. De asemenea, acesta menționează că efectul pe care îl are școala în contextul luptei cu noul coronavirus se va vedea la finalul acestei luni.

”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou, în jur de 1,500, 1,600, evaluarea să o facem nu numai zilnic, ci și săptămânal și la două săptămâni.

Efectul școlii în vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce spune Klaus Iohannis despre eventualele restricții

După numărul record de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 raportat miercuri, Klaus Iohannis a declarat că nu sunt prevăzute noi măsuri de restricție.

”Măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată numai de la autorități, ci de la fiecare în parte.

Este motivul pentru care săptămânal îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească în special de igiena mâinilor.

În acest fel, noi putem să ne ducem viața aproape de normal cu minime sacrificii și putem opri răspândirea virusului.

Noi restricții, în momentul acesta, nu sunt prevăzute”, a declarat Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru consideră ca recordul de îmbolnăviri de COVID-19 este cauzat de revenirile din concedii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, într-o intervenţie la un post de televiziune faptul ca recordul de îmbolnăviri de COVID-19 este cauzat de revenirile din concedii ale multor dintre români.Conform ministrului, nerespectarea regulilor ar putea duce la noi zile cu recorduri.

Nelu Tătaru declară că recordul trebuie analizat şi din punct de vedere al focarurilor care exista în momentul de fată în România. Luna septembrie este o lună în carevor exista fluctuaţii a numărului de infectări.

Adauga un comentariu