Actualitate

Lizz Truss, premierul Marii Britanii, mesaj de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a: „Marea Britanie este țara minunată de acum datorită ei”

Publicat: 08 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Lizz Truss premierul Marii Britanii mesaj de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a Marea Britanie este țara minunată de acum datorită ei
Lizz Truss, premierul Marii Britanii, mesaj de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a: „Marea Britanie este țara minunată de acum datorită ei"

Premierul Marii Britanii, Lizz Truss, a transmis un mesaj de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a.

Redam aici mesajul:

„Marea Britanie este țara minunată de acum datorită ei. A urcat pe tron după Al Doilea Război Mondial.

Suntem acum o națiune dinamică, modernă, am trecut prin multe. Regina Elisabeta a II-a ne-a oferit stabilitatea și puterea de care aveam nevoie, a fost adevăratul spirit al Marii Britanii. Acel spirit va continua să trăiască.

A fost cel mai longeviv monarh al nostru și a reprezentat o mare împlinire ca ea să poată să îndeplinească îndatoririle timp de 70 de ani. Viața ei se întinde de-a lungul tuturor amintirilor noastre.

A fost iubită și admirată de oamenii din Regatul Unit și din întreaga lume. A fost o sursă de inspirație pentru mine și pentru mulți alți britanici, iar devotamentul ei față de datorie este un exemplu pentru noi toți.

Mai devreme, în cursul acestei săptămâni, la vârsta de 96 de ani, a fost hotărâtă să-și îndeplinească îndatoririle atunci când m-a numit pe mine ca pe cel de-al 15-lea premier al țării.

De-a lungul vieții sale a vizitat peste 100 de țări și a atins viețile a milioane de oameni din întreaga lume.

În zilele dificile care vor urma, vom fi alături de prietenii noștri din întreaga țară, Commonwealth și întreaga lume, pentru a-i celebra extraordinara viață de serviciu.

Este o zi în care am suferit o mare pierdere, dar regina Elisabeta a II-a a lăsat o moștenire grozavă.

Astăzi, coroana trece mai departe, așa cum a făcut timp de 1.000 de ani. Trece la următorul nostru monarh, noul nostru șef de stat, majestatea sa, regele Charles al III-lea.

Alături de familia regelui, plângem moartea mamei sale. Și în timp ce plângem acest deces, trebuie să venim împreună ca națiune să îl susținem să poarte responsabilitatea uriașă. Îi oferim loialitatea noastră și devotamentul nostru, așa cum și mama lui a fost devotată pentru atât de mult timp.

Odată cu trecerea în neființă a reginei intrăm într-o nouă eră în istoria magnifică a țării noastre.

Așa cum și-ar fi dorit Majestatea Sa, spunând cuvintele: Dumnezeu să-l salveze pe rege!”, a transmis Lizz Truss.

Comentarii
Adauga un comentariu