National

Incă un lider PNL condamnă alianța dintre liberali cu PSD! Partidul este împărțit în două tabere

Publicat: 08 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incă un lider PNL condamnă alianța dintre liberali cu PSD Partidul este împărțit în două tabere
Senatorul Virgil Guran anunță că nu va vota în forurile PNL o alianță cu PSD

Incă un lider PNL, după cel din Iași, se opune unei alianţe cu PSD. Este vorba despre senatorul Virgil Guran care, printr-un comunicat din partea PNL Dâmbovița a menţionat că nu este de acord cu alianța. În acest sens, liberalii din Dâmbovița vor vota împotriva alianței în Biroul Permanent al PNL.

Nu este singurul liberal care se opune, printre cei care au transmis mesaje se numără şi liderul PNL Iași, Alexandru Muraru care a vorbit despre oportunitatea refacerii coaliției alături de USR.

Un lider PNL se opune unei alianțe cu PSD și va vota împotriva acesteia

Într-un comunicat de presă dat luni de conducerea PNL Dâmbovița se arată faptul că formațiunea politică nu îşi dorește o alianță cu PSD. În acest sens se va vota și în Biroul Permanent PNL. De asemenea, liderul PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, transmite, în acest comunicat, că va rămâne în PNL şi nu îl va urma pe Ludovic Orban.

„Senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, a anunţat că în şedinţa BPN de astăzi va vota împotriva unei coaliţii de guvernare cu PSD. Decizia a venit după consultarea organizaţiilor locale, care nu consideră că o alianţă cu social democraţii este o soluţie bună pentru partid”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa, scrie Agerpres.

Virgil Guran nu îl va urma pe Ludovic Orban

Senatorul Virgil Guran a declarat că, în pofida opoziţiei către o alianță cu PSD, nu va pleca în tabăra lui Ludovic Orban.

„Rămân în Partidul Naţional Liberal. Îl respect pe Ludovic Orban, am avut o colaborare foarte bună şi, împreună, am reuşit să realizăm proiecte importante pentru dâmboviţeni. Principala mea responsabilitate este însă faţă de organizaţiile locale alături de care am muncit în campaniile electorale şi care m-au susţinut pentru funcţia de senator PNL şi pentru cea de preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa. Rămân fidel valorilor liberale şi cred în capacitatea PNL de a rezolva această criză politică prin înţelepciune, dialog şi bună credinţă. Astăzi, mai mult decât oricând, orgoliile personale trebuie date la o parte şi împreună, ca o echipă puternică şi asumată, să găsim cele mai bune soluţii pentru ţară şi pentru partid”, afirmă liderul PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran.

Vă aducem aminte faptul că mai mulţi liberali au plecat din grupurile parlamentare PNL și l-au urmat pe Ludovic Orban care a anunțat că va activa independent.

Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, se opune unei alianțe cu PSD

De altfel, nu este prima voce din PNL care nu susține o alianță cu PSD. Alexandru Muraru, președintele PNL Iași a vorbit despre oportunitatea refacerii coaliţiei cu USR și continuarea guvernării alături de echipa lui Dacian Cioloș:

Criza politică și guvernamentală trebuie să înceteze. Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR și UDMR. Prima opțiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliției de centru-dreapta. Dar această nouă coaliție trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm și mai coerent pentru că neînțelegerile care au dus la spargerea alianței să își găsească o rezolvare instituțională, nu politică. (…) a declarat acum ceva timp, Alexandru Muraru, președintele PN Iași.

Adauga un comentariu