Local

Iașul, „capitala” gropilor și a străzilor fără asfalt. Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Iașul capitala gropilor și a străzilor fără asfalt. Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu
Ieșenii sunt revoltați de lipsa interesului din partea municipalității ieșene

Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu. Locuitorii de pe străzile Poienilor și Teascului sunt acoperiți de praf din cauza lipsei asfaltului

Ieșenii care locuiesc pe patru străzi din Iași sunt revoltați de lipsa de interes a municipalității. Pe străzile Atelierului și Cicoarei, șoferii sunt revoltați de gropile din asfalt, însă cei care locuiesc pe străzile Poienilor și Teascului nu au văzut asfaltul de ani buni. Localnicii sunt nevoiți ca în perioadele calde să țină geamurile închise din cauza prafului care se ridică atunci când trec mașinile, pe când, în perioadele ploioase, noroiul trece de gleznă. Zona este greu de tranzitat de șoferii care susțin că din cauza gropilor și a denivelărilor sunt nevoiți să meargă în service mai des decât ar fi necesar.

Strada fara asfalt
Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu

Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu

Strada neasfaltata

Localnicii sunt nevoiți ca în perioadele calde să țină geamurile închise din cauza prafului care se ridică atunci când trec mașinile, iar în perioadele ploioase, noroiul ajunge până la genunchi

Ieșenii sunt revoltați de lipsa interesului din partea municipalității. Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu. Mai exact, pe strada Atelierului, gropile sunt prezente peste tot.

„Am făcut și sesizări, dar nu s-a întâmplat nimic. Noi vorbim, noi auzim. Asta e stradă? Primarul să coboare de pe scaun și să vină singur pe aici, fără să anunțe pe cineva, să vadă în ce situație e strada. Și noi plătim taxe și impozite”, a precizat un localnic.

În același fel arată și strada Cicoarei, locul de care se pare că Primăria Iași a uitat că există.

„Veniți să vedeți ce e aici, e un haos. În zona asta nu se face nimic, parcă noi nu am fi oameni, parcă ar locui aici animalele. Uitați cum arată inclusiv marginea drumului, e un dezastru”, a precizat un ieșean.

Dacă cele două străzi „beneficiază” de asfalt, în zonele Poienilor și Teascului, problemele sunt mult mai grave. Mai exact, niciuna dintre acestea nu a fost asfaltată de ani de zile, iar ieșenii sunt nevoiți să înghită praful în fiecare zi.

„Ne-am umplut plămânii de praf din cauza lor. Nu pot pune o haină la uscat, nu mai spun să deschid geamul să aerisesc. Orice mașină trece ridică praful de nu mai vezi nimic în urmă. Nu cred că o să facă ceva vreodată. De pe timpul lui Nichita (n.r. – fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita) tot ne vrăjește câte cineva că o să fie asfaltat, dar nimic. Promisiuni peste promisiuni și nimic concret. Să veniți când plouă să vedeți ce frumos e. Se înoată în noroi”, a declarat o ieșeancă ce locuiește pe strada Poienilor.

În ceea ce privește strada Teascului, problemele sunt vechi, locuitorii primind promisiuni în fiecare campanie electorală. Astfel, se pare că declarațiile din campaniile electorale nu sunt întotdeauna îndeplinite de aleșii locali, iar localnicii rămân cu promisiunile și disconfortul creat de starea acestor drumuri.

Mihai Chirica, primarul Iasului

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat noi proiecte privind reabilitarea mai multor străzi din Iași

Primăria Iași încearcă să rezolve problema drumurilor de pământ

Strada cu gropi
Pe străzile Atelierului și Cicoarei șoferii sunt revoltați de gropile din asfalt

Municipalitatea a anunțat recent faptul că încep procedurile de licitație pentru reabilitarea mai multor străzi din Iași. Printre acestea se numără și străzile Poienilor și Teascului.

„În perioada imediat următoare vom organiza o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a opt străzi: fundac Strugurilor și str. Poienilor (din zona Galata), str. Gloriei (din zona Nicolina), str. Alba Iulia, str. Bucovinei și str. Călugăreni (din zona Crucea Roșie), str. Podoleanu (din zona Moara de Vânt) și str. Teascului (din zona Bucium). Procedura de achiziție publică va avea o prevedere financiară de 9.115.619,13 lei, fără TVA (10.859.884,08 lei, cu TVA).

Străzile menționate fac parte dintr-un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor. În acest program sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, cu documentație finalizată, în curs sau propuse pentru proiectare), peste 110 străzi din toate zonele orașului. La acestea se adaugă peste 70 de străzi aflate în programul de reparații curente, susținut în această primăvară de Citadin SA”, a precizat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu. Localnicii sunt revoltați și susțin că promisiunile din campania electorală au fost uitate de aleșii Iașului.

Comentarii
  • Daca ar fi doar 4 strazi in acest hal ar fi bine… Locuiesc de 18 ani in Municipiul Iasi pe strada neasfaltata. Si pina la strada noastra mai sunt cateva neasfaltate! Gropi de 15cm sdancime! Strada Valea Adancs!

  • Strada Fermei in Bucium e vai de capul ei.
    Mai are si consilier local care are casa pe aceasta strada si nu a fost in stare sa asfalteze 1 metru.

  • Poate aude primarul si de Aleea Tudor Neculai , Sos Nicolina ! Stradalul dintre blocuri care ,din 1983 si pana in prezent niciodata nu s-a facut ! Multumim daca aude cineva!

  • Pai daca strada din centrul orasului (trecatoarea Sf.Andrei) arata ca dupa bombardament, ce pretentii sa ai la capete de oras? Am tot sesizat ca dupa ce BuildCorp a tras canalizare pentru Palas Campus a lasat locul ca un drum de tara dupa ce trece tractorul prin noroi si lasa brazde, si degeaba. La 5 minute de Palatul Culturii!

  • Daca se va face ceva de ochii lumii , se va face de mantuiala. Uitati-va la cea mai noua strada, Viticultori, lucrare in bataie de joc, parte cu trotuare, parte cu pamant in loc de trotuare, intrari la porti parte din beton, parte cu pavele, moluz pe margini care cade in strada, denivelari la rigolele de scurgere, etc. Deci asta e lucrul bine facut de Chirica. Probabil ca si sumele sunt umflate. Vom monitoriza daca vor remedia si vom fi foarte atenti la alegeri dar vom face o petitie comuna de verificare a sumelor in raport cu calitatea lucrarii.

  • Mai este si drumul de pamant numit str.Miihai Ravarut. Asa cum arata este doar funkar. Desi atat Primarul Chirica cat si seful urbanisticii iesene, Mustata, cunosc situatia, chiar daca au semnat plangerea noastra inca din 2017, remedierea situatiei existente si astazi dupa 6 ani. Cerem dreptate.

  • va rog sa veniti si sa vedeti in ce hal arata strada Stefan Dumitrescu,strada Valea Adanca,strada Prof.Neculai Zamfirescu,noroi si pline de gropi.Toate in Mun.Iasi.Am solicitata in repetate randuri sa fie macar petruite,nimic.

Adauga un comentariu