Sport

Gică Hagi știe cine ar putea ajunge la Real Madrid la 30 de ani după el

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gică Hagi știe cine ar putea ajunge la Real Madrid la 30 de ani după el
Gică Hagi și-a adus aminte de transferul la Real Madrid

Gică Hagi a fost extrem de supărat după ce echipa sa, Viitorul, a scăpat printre degete victoria pe terenul lui Sepsi. Dar zâmbetul i-a revenit acestuia pe buze când a aflat că se împlinesc 30 de ani de la transferul lui la Real Madrid.

„Sunt fericit când aud asta: a fost o onoare pentru mine să vină președintele unui imens club la București! Am jucat la Real, am ajuns și la Barcelona, datorită lor sunt mai bun. Fac și eu ca Dan Petrescu: „Ce bătrân sunt!” Trec anii, important e că rămâne ceva în urma noastră. Oricum am mai uitat acum de supărare”, a declarat Hagi.

„Regele” este optimist, fiind convins că nu va fi ultimul fotbalist român care va ajunge la „galactici”. „Eu cred în generația Under-21, în jucătorii care au jucat o semifinală la Campionatul European, cred că unii dintre ei pot ajunge acolo”, a adăugat Gică Hagi.

30 de ani de la transferul lui Gică Hagi la Real Madrid

Pe 27 iunie 2020 s-au împlinit 30 de ani din momentul unuia dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului românesc, mutarea lui Gheorghe Hagi de la Steaua la Real Madrid.
După patru ani în care a avut evoluții solide în tricoul „roș-albastru”, cu care a câștigat Supercupa Europei, scor 1-0 cu Dinamo Kiev, în care a marcat golul decisiv, și a bifat o finală a Cupei Campionilor, pierdută cu 0-4 cu AC Milan, Real Madrid plătea 4.300.000 de euro, sumă considerabilă pentru acea perioadă, în schimbul transferului lui Gheorghe Hagi.

Gheorghe Hagi a refuzat AC Milan

Gică Hagi era, la începutul anilor ’90, unul dintre cei mai doriți fotbaliști de pe continent, motiv pentru care, alături de Real Madrid, pentru semnătura lui s-au mai bătut alți coloși ai fotbalului, precum AC Milan.
Actualul manager de la Viitorul a dezvăluit că a fost flatat de interesul celor de la Milan, unde l-ar fi înlocuit pe Ruud Gullit, accidentat, dar a fost convins să aleagă Real Madrid după ce Ramon Mendoza, președintele de atunci al clubului, s-a deplasat special la București pentru a rezolva transferul.

„Nu ascund că interesul lui Arrigo Sacchi pentru mine mi-a mângâiat orgoliul. Faptul că el s-a gândit să mă facă să joc în acea echipă de fenomene, dar totul a eșuat. Cineva de la Milan a venit la București, dar nu era o figură de prim rang, în timp ce, de la Real Madrid, a venit chiar președintele, Ramon Mendoza, care mi-a spus clar de la început că Real Madrid mă vrea. N-a fost o alegere ușoară. Eram un „decar” important pentru lumea fotbalului, mă voiau și din Anglia, din Germania, dar cel mai mult a contat faptul că președintele Realului a venit în România pentru a mă convinge”, recunoștea Gheorghe Hagi, pentru „Corriere dello Sport”.

Gică Hagi avea să joace două sezoane la Real Madrid, până în 1992, reușind să marcheze de 19 ori în cele 80 de apariții. După plecarea din Madrid, Hagi a ajuns la Brescia, dar la o distanță de doi ani revenea în Spania, la Barcelona.

Adauga un comentariu