Actualitate

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Gândiţi-vă ce sumă: 7.500 de lei pe lună! Şi pensionarilor le dau 100 de lei…” – VIDEO

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE Gândiţi-vă ce sumă 7.500 de lei pe lună Şi pensionarilor le dau 100 de lei... - VIDEO
Eugen Orlando Teodorovici

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a discutat la BZI LIVE despre cum parlamentarii și-au majorat sumele forfetare pe care le primesc pentru activitate, dar sume pe care nu sunt nevoiți să le justifice, sau nu în totalitate.

Parlamentarii justifică majorarea spunând că salariile angajaților din birourile aleșilor sunt mici, chiar și după creștere, iar aceștia amenințau cu demisia.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Eugen Orlando Teodorovici a discutat la BZI LIVE despre cum parlamentarii vor primi în plus de Mărțisor 7.500 de lei, adică 1.500 de euro. Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au decis vineri, 10 februarie, să crească suma lunară pe care o primesc senatorii și deputații pentru a-și desfășura activitatea, de la 28.080 lei, la peste 35.000 de lei.

Precizăm că decizia a fost votată în unanimitate de reprezentanții tuturor partidelor.

„Această nesimţire merge atâta timp cât românii vor permite. Dacă românii şi la această măsură de sfidare totală pe care politicienii o au faţă de poporul român, repet, ei vor face în continuare aceleaşi lucruri. Gândiţi-vă, 7.500 de lei pe cap de parlamentar! Sunt peste 500 şi ceva de parlamentari! Dincolo de suma care este oricum imensă şi nu se justifică în nici un fel… pentru că ei la ce îi folosesc? Pentru chiriile pe care eventual le plătesc pe sediile de parlamentar unde oricum nu calcă, unde puţini se mai duc din respect pentru alegători. Pentru diferite activităţi pe care dacă o să le ia cineva să le verifice o să vadă că nu există nici un fel de activitate, dar în schimb există documente justificative. Adică e o chestiune de corupţie aşa, mascată, la nivelul fiecărui parlamentar în parte.

Repet, nu se justifică absolut deloc. Sau, cum se justifică la ei această idee, că a crescut preţul la curent, la chirie… Păi, domnule, şi la românii simpli, la fel a crescut factura la energie… şi la firmele din România au crescut costurile la utilităţi… Dar ei nu beneficiază de astfel de creşteri. Gândiţi-vă ce sumă: 7.500 de lei pe lună! Şi pensionarilor le dau 100 de lei, sau acele ajutoare pe energie de 300 de lei… Şi alea intra târziu sau uneori chiar deloc.

Este o sfidare, repet, dar este şi o încercare a partidelor politice, care, ce vor să facă? Să disimuleze banii pe care trebuie să îi dea practic către presă, în general direct de la partide şi creează o facilitate la nivel de parlamentar care să încheie contracte direct în anumite zone, ca să se ducă o parte din bani către social media. Deci, atenţie mare, unde se vor duce aceşti bani!

Cineva, dacă s-ar uita în spate, Curtea de Conturi… o să vadă clar că pe fiecare parlamentar în parte, că se face o raportare, din aceşti bani, cum cresc contractele poate în fiecare lună către anumite zone. Deci, să nu-i bănuim de prostie, se fac cu cap în spate, şi minţile bolnave la nivel de partide, gândesc astfel de măsuri.

Gândiţi-vă că a fost votată de toate partidele, nu cred că s-a opus cineva la această măsură. Înţeleg că şi AUR a votat, şi PSD şi PNL, USR, UDMR … şi toţi restul.

Gândiţi-vă că oamenii ăştia iau peste 40.000 de lei, dincolo de salariul pe care îl iau ei ca parlamentari, şi indemnizaţiile pentru şedinţe şi aşa mai departe. Şi 40.000 de lei lunar le rămâne lor, net. Şi îşi angajează la cabinetele lor fel de fel de persoane, au multe metode. Dar repet, e o aberaţie care ar trebui să dispară.

Parlamentarii nu ar trebui să fie finanţaţi de statul român, eventual, dacă acel salariu este să fie, şi acela ar trebui să fie pus sub semnul întrebării.

O să zică unii că suntem populişti. Nu domnule, parlamentarii români în mod normal, trebuie să fie oamenii care sunt deja trecuţi prin experienţa vieţii. Şi atunci nu trebuie să te bucuri la aceste sume”, a spus Eugen Teodorovici.

Comentarii
  • Aha.. Noi muncim 2 ani pentru 35.000 lei si un pensionar primeste in 5 ani 35. 000 lei si nici in 5 ani si acesti porci primesc din contributiile nostre săracii de noi doar in 1 luna / persoana 35.000 lei . Ce asteptam? Pensiile, salariile, clădirile care se dărâmă la primul cutremur, noi ca popor nu suntem deloc importanti in tara noastră? Ce merita astia???

  • Pai aceste cateva miliarde pe luna si intr- un an la un calcul se fac autostrăzi si se consolidează clădirile in toata tara care vor cădea la cutremur si mai rămâne si de pensii si salarii majorate pentru poporul roman nenorocit de acesti fraeaca – menta trantori. Un asa zis parlamentar primeste in Romania lunar mai mult decât un parlamentar din occident iar pensiile si salariile nostre sunt cele din tarile subdezvoltate. Sa ne kakam pe ei

  • Romania o tara mica cu 19 milioane locuitori are cei mai multi parlamentari din lume-500 !!platiti cu sume uriase. daca voua nu va ajung banii mizeriilor reduceti la jumătate numărul de parlamentari la 250 cum este legal si normal pentru romania. Voi nu aveti bani lasa ca avem noi muritorii de foame in ce hal am ajuns toti din cauza voastră. Poate vizitam si noi roti intr- o zi Palatul Parlamentului ca este al nostru nu al vostru. Suntem de vina toti ca permitem toata mizeria asta.

  • Ie-te la lol… cat incasezi de la statulet? ce facusi…pentru saraci cand erai ministru musturiu…hlizeai…si mistocareai… balansandbalnda… masina noaptea…ce mai face duduica jurnalista…e filmuletul pe internet ca deh astea se numesc arhive…nu stii ce e rusinea nici bătrân că de înțelepciune nu încape vorba sa ai…ion iok

Adauga un comentariu