National

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop la BZI LIVE: „Nu se va întâmpla nimic! România educată e o gargară ieftină a preşedintelui statului…”

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop la BZI LIVE Nu se va întâmpla nimic România educată e o gargară ieftină a preşedintelui statului...
Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a vorbit la BZI LIVE despre noul pachet de legi ale Educației. Amintim că Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar au fost prezentate de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, extrem de criticată pentru lipsa de transparenţă privind aceste legi.

„Nu se va întâmpla nimic! Aceste pachete de legi nu vor fi aprobate în Parlament. Aceste pachete de legi nu pot să fie aprobate în Parlament în actuala formulă. E o gargară ieftină a preşedintelui statului… Scumpă de fapt, nu ieftină.

Acest slogan, România educată a câştigat al doilea mandat de preşedinte. Nu a făcut nimic, decât cheltuiala din banul public şi ca să argumentez acest lucru, astăzi, senatul României, Parlamentul României modifica legea Educaţiei exact diferit faţă de pachetul de legi propus de Minsterul Educaţiei şi actualii politicieni de la PNL şi PSD.

Proiectul de lege în culpă, dacă pot să spun aşa.. Adică ai venit cu un pachetd e legi în care spui ceva într-un articol şi vii în Senatul României şi modifici legea Educaţiei exact diferit faţă de ceea ce ai spus în pachetul de legi. Deci când eşti serios? Când ai făcut propunerea cu legea Educaţiei sau când ai făcut modificări în actuala lege a Educaţiei?”, a spus Liviu Marian Pop.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop a vorbit la BZI LIVE despre noul pachet de legi ale Educației, lansate de ministrul Ligia Deca, în cotinuarea programului ‘România Educată’, lansat de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul „România Educată” se dorește a fi punctul de pornire pentru tot ceea ce ar trebui să însemne un ‘proiect de țară autentic’.

„În fapt, cele 3 lucruri pe care trebuie să le facă şi nu vor să le facă cei din coaliţia de guvernare, dar pe care noi cei de la APP le vom face, în primul rând, trebuie dublate salariile profesorilor, obligatoriu! Şi lucrul acesta se poate face din luna aprilie, dacă vreţi, de astăzi se pot face. Resursa financiară fiind evaziunea fiscală care trebuie diminuată şi de acolo e şi o mai bună colectare la bugetul de stat. Acolo sunt resurse suficiente pentru dublarea salariilor.

Standardizarea evaluării sau stabilirea că indiferent unde se află copilul în şcoală, evaluarea să poată fi făcută pe aceeaşi grilă. Asta se poate face în maximum 6 luni de zile… Iar în maximum doi ani de zile, generalizarea mesei calde, scoala după şcoală, pe înţelesul fiecăruia, adică copilul să vină dimineaţa la ora 8 la şcoală şi seara la 4 să plece, lucru care se poate face în maximum doi ani de zile.

Ce ar însemna asta? O stabilitate în sistem, o creştere a calităţii sistemului de educaţie, o dispariţie a meditatorilor şi a meditaţiilor, şi a presiunii pe care o au elevii cu temele pentru acasă, cu pregătirea pentru evaluările naţionale şi Bacalaureat.

Sunt lucruri simple pe care APP le va face dacă va intra la guvernare”, a conchis Liviu Marian Pop.

Adauga un comentariu