Dosar penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident

Dosar penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident

15 mai 2020, 15:40
BZI.ro, în Eveniment-Social

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că la data de 12 mai a.c., un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea un autoturism, pe șoseaua Nicolina, din municipiul Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani.

În urma impactului nu au rezultat victime omeneşti.

În urma testării celor doi conducători auto cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că bărbatul de 45 de ani se afla sub influența alcoolului, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriuui administrat în cauză, la data de 13 mai a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *