Declarație politică din partea unui deputat UDMR la adresa președintelui: ”Pe saşi, Ceauşescu i-a vândut, dar vă spun, cu noi n-o să meargă!”

Declarație politică din partea unui deputat UDMR la adresa președintelui: ”Pe saşi, Ceauşescu i-a vândut, dar vă spun, cu noi n-o să meargă!”

14 dec. 2022, 18:00,
BZI.ro, în National

Kulcsár-Terza József-György, deputat UDMR, a prezentat în Parlament, o declarație politică în care se atrage atenția președintelui Klaus Iohannis că maghiarii nu sunt cetățeni de rangul doi, în condițiile în care șeful statului român își bate joc de secui prin declarațiile sale.

„«Afară cu ungurii din ţară!» – se aude pe stadioanele din România”

Dle preşedinte Iohannis,

Organele abilitate nu-şi fac treaba, dar dumneavoastră de ce nu interveniţi, de ce nu luaţi atitudine?

Dacă s-ar striga „Afară cu saşii din ţară!”, ce aţi face? Aţi interveni? Aţi mai cânta Imnul României cu mâna la inimă? Pe saşi, Ceauşescu i-a vândut, dar vă spun, cu noi n-o să meargă!

Noi, în Ardeal şi în Ţinutul Secuiesc, suntem acasă şi n-o să plecăm nicăieri niciodată, dar nici nu o să ne asimilăm.

Nu suntem cetăţeni de rangul doi, dorim ca drepturile omului să fie respectate în România.

Nu am uitat când v-aţi bătut joc de maghiari, spunând „Jó napot kívánok, PSD!”, minţind opinia publică cum că PSD ar vinde Ardealul UDMR-ului, dar de fapt era vorba despre Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Apropo, autonomie! Autonomia teritorială nu încalcă Constituţia României. Vrem libertate înăuntrul graniţelor României. Când spuneţi ”aşa-zisul Ţinut Secuiesc”, vă bateţi joc de secui, dar să nu uitaţi, azi sunteţi preşedinte, mâine nu. Dar Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi.

Autonomie pentru Ţinutul Secuiesc şi libertate pentru secui” mai spune în declarație deputatul UDMR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *