Actualitate

De câți soldați are nevoie Armata Română. Iată procentul românilor care ar fugi din țară în caz de război

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 18 Comentarii
De câți soldați are nevoie Armata Română. Iată procentul românilor care ar fugi din țară în caz de război
Mulți români nu sunt de acord ca serviciul militar să devină obligatoriu.

Iată de câți soldați are nevoie Armata Română. România se află printre țările membre NATO care a crescut bugetul pentru apărare, dar înregistrează un deficit la aproape jumătate din rândul ofițerilor. Un sfert dintre candidații interesați să se alăture Armatei Române au picat testele fizice, precum alergarea de rezistență.  Doar 40% au reușit să treacă probele. 18% au picat testele psihologice. Iată procentul românilor care ar fugi din țară în caz de război.

De câți soldați are nevoie Armata Română

Vârsta minimă de la care un tânăr de sex masculin sau feminin poate să intre în armată este 18 ani. Anual, 227.089 de tineri ating vârsta minimă pentru a se alătura Armatei Române. Armata Română este alcătuită din 71.500 de soldați activi și 55.000 de rezerviști. Potrivit unor statistici din 2021, peste 9 milioane de cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani,  ar putea fi apți pentru armată. Serviciul militar obligatoriu a fost abolit din anul 2007.

Potrivit raportului publicat de OMS, aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate, majoritatea fiind în incapacitatea de a îndeplini sarcini rudimentare în operațiuni militare. Conform unul alt sondaj, numai 36,3% dintre cei intervievați au răspuns că ar participa, cum pot, la apărarea țării în caz de atac. 33,2% au spus că vor aștepta să vadă cum decurge situația. 29,1% au spus că ar pleca din țară și s-ar ascunde într-un loc mai sigur.

Motivul pentru care tinerii nu vor să mai facă armata

Mulți români nu sunt de acord ca serviciul militar să fie introdus și să devină obligatoriu. Totodată, românii au în vedere varianta de a fugi din țară în caz de război.

Cei care au răspuns că ar pleca din țară, au expus următoarele motive: „De ce nu se grăbesc să-și riște viața pentru țară peste 60 de procente dintre români?” „E normal să meargă la război militarii, nu oamenii obișnuiți.”,  „Am obligații în primul rând față de familie, nu față de țară.”,  „Nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară.”,  „Nu avem ce apăra, România este în mâinile străinilor oricum.”

România se pregătește discret spre reintroducerea serviciului militar obligatoriu.  Situația capacității de luptă a Armatei Române este analizată în structurile de conducere a Ministerului Apărării Naționale și în ședințele CSAT, după declarațiile făcute de Ministrul Apărării.

„Nu m-am gândit la recrutare obligatorie și nu voi avansa așa ceva. Este o chestiune foarte clară. În rest, cred că trebuie să existe mai multă informație și atractivitate în cariera militară, precum și o soldă atractivă și o publicitate pozitivă.”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit reportajului publicat anul trecut de Recorder, mulți militari își dau demisia din cauza condițiilor îngrozitoare și a veniturilor mici. Salariile sunt mici în raport cu media europeană. Nu ajung nici măcar la echivalentul a 1.000 euro, insuficient pentru a face față inflației. Cel mai mic salariu lunar pentru un soldat profesionist la momentul angajării este de 4.399 lei, alcătuit din solda lunară netă de 3.345 lei și norma de hrană care atinge doar 1.054 lei. Vârsta minimă de la care un tânăr de sex masculin sau feminin poate să intre în armată este 18 ani.

Comentarii
  • Niște mosnegi plictisiti vor sa se joace de-a razboiul. 😠

    Liderii sa lupte alaturi de soldati, daca tot isi doresc atat de mult război.

  • ca militarii si-au dat demisiile din cauza salariilor si a conditiilor de lucru.
    militarii si-au dat demisiile cind si-au vazut colegii [trimisi pe front in ukraina],intorsi inapoi in costume originale din lemn de brad………..

  • cand e vorba de locuri de munca si salarii, esti cantitate neglijabila, esti un „sarak”, un sclav oricand dispensabil. cand vine vorba de a apara privilegiile si luxul bogatilor, se schimba foaia si devii absolut necesar. am 26 de ani si n-am nici un chef sa lupt pentru ca imbuibatii sa huzureasca.

  • Obiectori de conștiință sunt persoane ce refuză să presteze serviciul militar la care sunt obligate conform legii, în calitatea lor de cetățeni ai unui stat, invocând motive temeinice de conștiință (nonviolența) sau religioase.

    Comisia ONU pentru Drepturile Omului a adoptat Rezoluția 34/2000, care recunoaște dreptul oricărui individ de a se opune serviciului militar pe motive de conștiință, considerându-l o exercitare legitimă a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, așa cum se prevede în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în Convenția Internațională privind Drepturile Civile și Politice.

    Comisia ONU pentru Drepturile Omului recunoaște că obiecția de conștiință este un drept ce derivă din Articolul 18 al Convenției „în măsura în care obligația de a folosi forța letală afectează libertatea de conștiință și dreptul de a-și manifesta propria religie sau credință“.

  • Nu votati psd ,pnl, usr – alianta dreapta unita . Daca castiga astia, in iulie – august dupa ce se intoarce iohanis si gioana din america ,iohanis ,colacu ,ciuca ne baga obligatoriu in razboiul americii contra rusiei alaturi de ucraina. Asta este conditia ca sa fie primita de america candidatura lui iohanis la nato si a lui gioana la presedentia romaniei. Rusia nu vrea sa atace Romania dar iohanis obliga rusia sa atace romania pentru interesele americii si ale lui personale. Nu fugiti din tara ca prostii , tradatorii de tara pot fi ucisi o suta dintr- o data ,stiti cum si unde ii gasim. Nu este razboiul nostru , nu ne ataca rusia ,cei care obliga rusia sa atace romania trebuie ucisi si punct. Sa moara milioane de romani pentru interesele tradatorilor de tara? Sa – i ucidem noi pe ei asta este solutia.Este simplu , unire si se rezolva .

  • Du-te tataie si ucide-i! De ce ne spui noua ,,sa-i ucidem” . Sau n-ai curaj? Esti un viteaz din fotiliu! Inca traim intro tara libera. Mergi sanatos si ucide ce vrei dar nu mai indemna ca eu unul nu ma complic cu lașii.

  • Care tataie mai prostule ? Tataia a luptat in al 2 – lea razboi mondial . Eu vad ca omul asta nu te indeamna din fotoliu pe tine , ne indeamna la unire pe toti romanii cum este normal. Care lasi ?Eu vad ca omul promoveaza un curaj deosebit asa cum trebuie sa aiba poporul roman. Tu nu te alatura ,nu te complica cu lasii astia romani care nu vor sa intre in razboi ,du – te daca esti curajos sa mori in razboiul ucrainei si ucrainienii se distreaza la noi si prin alte tari nu le pasa de tara lor. Sa – ti fie rusine ,nu esti roman ,iti place razboiul , noi romanii nu vom intra intr- un razboi care nu este al nostru ,vor fi ucisi tradatorii,mars! Nu esti roman ,iti place razboiul si iti place sa stai sub umbrela tradatotilor romaniei. Mars

  • Politicienii UE și mai ales americanii l-au zgândarit și provocat pe Putin și acuma când au văzut peste 500 de mii de ucraineni morți și-au dat seama că se termină sursa umană și vor carne nouă și proaspătă din țările europene.
    Acest război din Ucraina este un abator, care încet încet ne va acapara pe toți, pentru orgoliile lui biden , Putin și alți descreierați.

  • A zis Rareș Bogdan că care nu vreți să luptați sunteți trădători..
    Să votați PNL și PSD și usr ca să puteți merge la luptă cu rușii în Ucraina,acolo e ringul

  • Alooo!!! Ale cui războaie?? Ale cui interese economice???? Da de ce nu povestiți voi cam ce sume colosale de bani au fost cheltuite pe războaiele la care s a participat???? Războaie care bineînțeles nu au fost Ale noastre. Erau doar interesele economice ale americanilor. Ne mai lăsați cu vrăjeala asta de parteneri strategici?!

  • Romanii care iubesc razboiul sa plece pe front sa – i apere pe iohanis ,america , pe zelinski l, ucraina si etc . Ceilalti care isi iubesc neamul ,patria sfanta Romania sa – si ucida tradatorii de tara care baga fara motiv romania in razboi. Ne intalnim la munca ,pe strada , oriunde , discutam ,punem deja detaliile la punct , deja ne organizam. Sa speram ca romanii se trezesc din somnul ratiunii si vor vota partidele suveraniste AUR si SOS , doar cu aceste partide Romania nu va intra in razboi , toate tarile Europei voteaza pe 9 iunie partidele suveraniste pentru abolirea dictaturii de la bruxelles daca nu, in Romania solutia este sa macelarim tradatorii si gata.

Adauga un comentariu