National

Cunoscutul politician Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Din păcate suntem conduși de niște oameni care nu gândesc, nici nu simt românește”

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cunoscutul politician Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE Din păcate suntem conduși de niște oameni care nu gândesc nici nu simt românește
Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Eugen Orlando Teodorovici a prezentat la BZI LIVE cât de favorabilă ar fi situația Ucrainei pentru dezvoltarea României. Contextul războiului este un subiect actual și nefericit, dar în același timp, este un mediu prielnic pentru crearea unor noi locuri de muncă și de capital pentru țară. Pe timp de conflict, industria armamentului și a tot ce ține de aceasta este un sector înfloritor.

De asemenea, vorbind de reconstrucția Ucrainei, cunoscutul politician român spune un adevăr crunt, care poate va trezi câteva capete politice la realitate.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

În ceea ce privește reconstrucția Ucrainei, Eugen Orlando Teodorovici a explicat la BZI LIVE că România ar putea lua și ea parte la acest proces. Suntem vecini, avem resurse, avem forță de muncă și nevoie contracte consistente și de locuri de muncă. În contextul în care țara noastră a fost, este și va fi parte implicată în acest război, fostul ministru de Finanțe spune că ar fi timpul ca guvernanții să profite de acest context.

Încă de la izbucnirea conflictului, România și implicit românii s-au aflat în prima linie și au acordat spriin refugiaților și Ucrainei. Iar după atâtea luni de dăruit, vien vremea să luăm și noi înapoi, cum fac de altfel și celelalte state.

„România nu va profita de această situaţie. România a pierdut statul de mult și dacă s-ar apuca, tot ar fi bine. Dar din păcate, România nu are un plan la nivel de guvern asupra acestui lucru. România trebuie să fie parte activă la reconstrucția Ucrainei, trebuia să aibă discuţii bilaterale când a fost în Polonia. Atunci premierul Ciucă trebuia să stabilească un parteneriat între România și Polonia, pentru că Polonia va avea un rol foarte important în reconstrucţia Ucrainei, din foarte mult motive. Și atunci, România trebuia să se agațe și să facă un parteneriat puternic de atunci, de anul trecut.

Deci în toate domeniile, România trebuia să fie prezentă şi să facă parteneriate cu toate țările europene, pentru că are toate aceste informaţii. Şi trebuia să avem și noi partea noastră de contribuţie pe mai multe zone. Pentru că se va câștiga foarte mult și bine.

Mai mult, cred că România va fi obligată de UE să contribuie financiar pentru reconstrucţia Ucrainei, iar o chestie incorectă faţă de români. Apoi, va trebui să suporte o parte din împrumuturile pe care Ucraina le-a făcut și le face într-un ritm amețitor, pentru că nimic nu este gratis în lumea asta. La fel cum am plătit şi pentru stingerea datoriei Greciei, România va plăti și în această situație foarte mult. Iar ăsta este încă un motiv în plus să fie acolo prezentă, pentru ca economic să câștige.

Mai mult, trebuie să creezi dependență acelei țări de tine. Pentru că tu poți să îii furnizezi Ucrainei ceea ce tu produci. România asta nu înţelege. Și încă o chestie, nu este o țară europeană. Deci tu poți gândi contracte avantajoase pentru tine, ca țară. Dar pentru asta trebuie să ai un guvern și departamente care să se ocupe strict de acest obiectiv. România trebuie să devină parte activă la reconstrucţia Ucrainei.

Serviciile au și trebuie să aibă un rol foarte important în dezvoltarea acestei ţări.
România a fost consultant și furnizor de expertiză în toată Europa asta pe perioada lui Ceauşescu. Chiar așa, au dispărut aceste calități? Sigur nu. Dar din păcate suntem conduși de niște oameni care nu gândesc, nici nu simt românește”, a conchis Eugen Teodorovici.

Adauga un comentariu