Local

Consiliul Județean Iași cere Euronest raportul curții de conturi privind achiziția Spitalului Mobil de la Lețcani – FOTO

Publicat: 18 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Consiliul Județean Iași cere Euronest raportul curții de conturi privind achiziția Spitalului Mobil de la Lețcani - FOTO
Documentele solicitate încă de anul trecut nu au fost înaintate nici până în acest moment

Instituția a solicitat în mai multe rânduri, prin adresele 38735 din septembrie 2022, 50230 din decembrie 2022 și 5689 din martie 2023, raportul curții de conturi și informații despre modul în care Euronest și-a atins obiectivul proiectului, dar și despre cum poate fi recuperată investiția de peste 10 milioane de euro, făcută de Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, la nivelul anului 2020.

Documentele solicitate încă de anul trecut nu au fost înaintate nici până în acest moment.

„Achiziţia nu a fost făcută în spiritul şi cu respectarea legii, iar acest lucru a fost constatat și de Curtea de Conturi. Am cerut în mai multe rânduri de la Euronest raportul curții de conturi, dar nu am primit niciun răspuns. Euronest se ascunde și refuză să înmâneze raportul, iar aceasta este o dovadă clară că sunt nereguli mari cu achiziția.

Ieșenii merită să știe ce s-a întâmplat cu banii lor. Vă reamintesc, vorbim de o sumă uriașă, 10 milioane de euro. Cu acești bani am fi putut asfalta drumuri în județ, am fi putut reabilita filarmonica și alte obiective culturale, am fi putut face investiții majore în infrastructura medicală, dar în schimb Iașul a fost văduvit de fosta administrație. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil, iar cei responsabili de achiziție să răspundă în fața legii. Nu mă voi da bătut până când actuala administrație nu va recupera banii cheltuiți în 2020 din bugetul public”, a declarat președintele Costel Alexe.

Comentarii
Adauga un comentariu