Sport

Ce se întâmplă cu românii din Turcia, după ce Recep Erdogan a instituit izolarea generală: „Doar așa nu vor mai fi victime!”

Publicat: 10 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă cu românii din Turcia după ce Recep Erdogan a instituit izolarea generală Doar așa nu vor mai fi victime

Recep Tayyip Erdogan (66 de ani), președintele Turciei, a redactat azi o scrisoare populației, în care s-a referit strict la lupta împotriva lui COVID-19. Concluzia principală a mesajului este aceea că omul numărul unu din stat le-a transmis cetățenilor să nu mai iasă deloc din case până când nu se va fi terminat pandemia de SARS-CoV-2. Decizia îi afectează și pe fotbaliștii români care activează în Turcia.

Ce a decis Erdogan?

Silviu Lung jr (30 de ani) este oricum de câteva săptămâni blocat în Turcia, din cauza pandemiei, spre deosebire de antrenorul său, Marius Șumudică, revenit acasă cu un avion privat. În aceste condiții, portarul român nu se va întoarce prea curând acasă.

La fel și ceilalți români de acolo, Cristi Tănase, Bogdan Stancu, Raul Rusescu, Alexandru Maxim sau Florin Andone.
Erdogan a scris că Turcia dispune de un sistem medical foarte bine pus la punct, vorbește chiar despre o ”armată de medici”, cu 165.000 de doctori, 205.000 de asistente, 490.000 cadre din sănătate dar și 360.000 de oameni care lucrează în sistem, pe alte funcții.

„Cu toate acestea, pe lângă precauțiile deja luate, cea mai mare datorie îți revine ție, cel care trebuie să respecte cu sfințenie avertismentele și mesajele instituțiilor noastre.

Mesajul meu pentru tine este: rămâi acasă până când această amenințare de epidemie dispare. Cu siguranță, nu trebuie să ieși din casă. Acesta este cel mai eficient mod de a te proteja de această pandEmie. Doar așa nu vor mai fi victime, mai ales din rândul cetățenilor care se află în grupa cu risc ridicat și care nu au o rudă care să le satisfacă cerințele”, a scris Erdogan, printre altele, în scrisoarea sa.

Pandemia i-a dat planurile peste cap lui Silviu Lung Jr.!

Silviu Lung Jr. a recunoscut că la Kayseri are mai multe condiții de pregătire decât ar fi avut la el acasă.

„Îmi e mai ușor decât la mine în apartament. Sunt obișnuit cu viața în cantonament, în plus aici am posibilitatea de a mă pregăti în condiții foarte bune: sală de fitness, piscină, saună. Staff-ul este cazat într-o altă aripă, totul este aranjat în așa fel încât să nu intru în contact nici cu bucătarul. La câteva zile, o doamnă echipată cu mască de protecție, cu mănuși, îmi schimbă lenjeria și prosoapele din cameră”, a spus Lung Jr., într-un interviu acordat pentru frf.ro.

Problema este că de acum Silviu Lung Jr. nu se mai putea deplasa la club pentru a se antrena. Totuși, portarul naționalei României are și un regret, pe plan personal.

„Sunt sănătos, familia mea, la fel. Mi-am stabilit programul încât să mă pregătesc bine și să mă odihnesc. În luna mai urma ca eu și logodnica mea, Roxana, să facem cununia civilă. Dar, în condițiile acestea…”, a mai spus Lung Jr.

Adauga un comentariu