Actualitate

Călin Georgescu, în „Dezbaterea Zilei” – emisiunea BZI LIVE despre parteneriate solide ale României cu piețe comerciale emergente din Asia, Africa sau America de Sud

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Călin Georgescu în Dezbaterea Zilei - emisiunea BZI LIVE despre parteneriate solide ale României cu piețe comerciale emergente din Asia Africa sau America de Sud
Călin Georgescu, în "Dezbaterea Zilei" de la BZI LIVE

Călin Georgescu a discutat în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre parteneriate comerciale și nu numai ale României cu Asia, Africa și respectiv America de Sud, investițiile strategice în țară și siguranță agricolă, a infrastructurii și economiei, dar și regândirea sistemului educațional și social din România.

„Noi, ca cei mai mari producători de grâu, importăm aluat congelat.

Nu se mai poate merge în felul ăsta. Noi practic îngropăm propria noastră istorie”, a declarat Călin Georgescu la BZI LIVE.

Călin Georgescu, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Călin Georgescu, fiind invitat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 30 noiembrie, a elaborat subiectul privind rularea parteneriatelor economice strategice pe zona piețelor emergente din Asia, Africa și America de Sud. Invitatul a reiterat cum România a fost încă din timpuri străvechi o țară respectată, dar, datorită incompetenței clasei politice, am ajuns să nu mai avem nimic: nici resurse, nici demnitate, pentru că am amanetat tot!

„România a fost o ţară respectată, să ştiţi. Foarte respectată în Asia, Africa, China. Cine a ajutat China la un moment cheie pentru ei? România. Iar noi nu avem astăzi o relaţie cu China. Eşti tara de departe cea mai efervescentă în dezvoltare. E primul pas care trebuie făcut în relatiile cu China, trebuie să zbârnâie. China este cea care a câştigat de pe baza expertizei economice din România. De altfel, Turnul Eiffel, construit tot de România.

Orice carte acum, nu se mai face pe hârtie românească. Noi nu mai avem hârtie în România. Orice hârtie pentru carte, se importă. Şi noi deţineam supremaţia peste industria hârtiei.

Se dau soluţii complet anapoda, deşi soluţia este una singură!

Industria de legume şi fructe, industria zahărului, uleiului… cum să vorbim de import?! De ce ale noastre nu au fost bune?

Lucrurile au fost clar tratate cu un alt plan. Toată această manipulare care există în lume, au prins-o total descoperită de cei care au vândut-o. Prin această manipulare nu avem decât de lovituri de stat, lupte ascunse şi dialoguri şi confruntări ascunse, decât cele deschise în fața întregului popor şi de asta s-a ajuns aici. Datoria lumii întregi este de 2,4 cvadrilioane la nivel mondial. Orice aset care a fost cumpărat cu bani tipăriţi sucombează.

Iar noi nu mai producem nimic. Totul a crescut ca preţ cu 25%. Păi pentru ce să cresc eu 25% o ţară în care deţin o super industrializare energetică? Avem tot ce ne trebuie! Exemplele pot continua. ARO Câmpulung, Semănătoarea Braşov… S-au decimat peste aproximativ 2000 de obiective industriale, pentru ca România să depindă doar de o singură sursă.

Banca Centrală este cea care trebuie să menţină supremaţia naţională. Resuveranizarea monedei naţionale este prioritate de rang 0! România este ok, dar trebuie să îşi reconsidere statutul, că nu este un sclav, este o ţară demnă, nu un trib! Şi de aceea moneda naţională se joacă foarte puternic la acest capitol pentru că totul este legat de resurse.

De aceea, şi acest spus fals, prin toţi aceşti indivizi psihopaţi de la Davos, cu cine conduce sistemul bancar, este fals! Puterea o deţine cel care deţine resurse. Şi noi suntem o ţară care are resurse. Spre exemplu, Bulgaria nu are resurse, are doar spirit. Dacă noi am fi educaţi în diplomaţie, am fi o ţară foarte dezvoltată”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Iaşul este statul capitalei europene prin şcolile şi instituțiile pe care le are! „

Invitatul ediției BZI LIVE, Călin Georgescu a pus accentul pe „poziţia diplomatică, atitudine şi educaţie” în ceea ce privește procesul de restatalizare şi resuveranizare a României.

„Eu vreau ca orice cetăţean român de pe această planetă, să se simtă în siguranţă oriunde s-ar afla în lume. Sunt cozi interminabile, nu s-a investit în consulate nimic. Sunt extrem de vechi şi într-o stare de degradare permanentă. România astăzi, din punct de vedere diplomatic, nu mai este prezentă nicăieri. Noi am avut oameni de o însemnătate uriaşă pe această planetă, şi unde suntem astăzi? De aceea vă spun că este momentul învingătorilor, nu a laşităţii! Este singura poziţie istorică pe care am avut-o în care putem să vorbim de rezoluţia unui nou stat. Fără formarea unui nou stat, nu poţi vorbi de nimic altceva.

România a pierdut enorm, pentru că a investit în aceşti oameni şi profitul este 0. Ei practic au făcut fală şi au fost cei mai buni diplomaţi pentru ce însemna mâna de lucru în Occident.

Cel puţin această industrie pe petrol şi gaze, a fost gigantică înainte de ’89! Este o diferență uriaşă între ce a fost şi ce este astăzi scoala românească Toate punctele de contact cu privire la economie pleacă de la învăţământ, de la şcoală.

‘Cine investeşte astăzi în educaţie, culege mâine din economie’, spunea Spiru Haret.

Dar noi nu mai avem educaţie. Sunt doar deţinători de hârtie, de diplomă. Nu mai este ce a fost. Toate se reduc acum la stat, la poziţia noastră diplomatică, atitudine şi educaţie. Restatalizare şi resuveranizare, acestea sunt două elemente importante. A fi suveran, a şti cine eşti, înainte de a spune un Guvern sau altul cine eşti.

De aceea cele mai multe munci din zilele noastre, sunt în zona virtuală, unde nu se produce nimic cu mâinile proprii. Şi aici s-a distrus motivaţia muncii. Nu mai avem meseriaşi, instalatori, brutari, un constructor, foarte greu găseşti… Uitaţi-vă cu cine lucrează acum cei din construcţii!

Şcoala astăzi nu va fi școală până nu se va debarasa de aceste constrângeri inutile. De adevăruri impuse. Nu se mai învesteşte în vocaţia şi idealul lui. Şi cine nu face asta, devine o ţară săracă. Tânărul trebuie să ştie că are un stat şi o ţară, şi dacă nu ştie asta, nu are pentru ce să lupte! Tânărul trebuie să creadă într-un ideal. Şi de aceea se uită cu jind şi se duce într-o altă ţară.

Cu ce drept, cu ce stupoare nu au nici o replică cei din aşa-zisa opoziţie? Nu îi uneşte decât o singur lucru, infracţiunea. Nu ai înţeles nimic. Pe înaintaşi i-a unit simbolul unităţii pentru ţară, pentru ăştia, e doar infracţionalitatea. Acum e plin de profesori şi doctori. Înainte aveam medici, acum avem doctori. Acesta este un masacru, vorbim astăzi de aceste lucruri şi să vă aduceţi aminte de Colectiv. Se ştiu lucrurile. S-a acoperit!”, a conchis Călin Georgescu.

Călin Georgescu a discutat de altfel în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre reindustrializarea României.

Comentarii
Adauga un comentariu