National

BZI LIVE – Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, despre scandalul în care sunt implicați elevi care fac trafic de droguri: „Intenţionat parcă nu vrem să întărim legislaţia”

Publicat: 21 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
BZI LIVE - Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației Liviu Marian Pop despre scandalul în care sunt implicați elevi care fac trafic de droguri Intenţionat parcă nu vrem să întărim legislaţia
BZI LIVE cu președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a abordat la BZI LIVE subiectul momentului în care sunt implicate licee de top și elevi care fac trafic de droguri.

Liviu Marian Pop punctează în abordarea sa cum se poate opri acest fenomen tot mai popular în rândul tinerilor din România, și anume, consumul de droguri.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop trasmite faptul că se știe de foaprte mulți ani că se cnsumă droguri în preajma unităţilor şcolare şi chiar în unele unităţi şcolare, însă susține că se pune presiune pe sistemul de Educaţie, în timp ce trebuie schimbată legislația.

Liviu Marian Pop spune că se pune presiune pe învățământul românesc, deoarece traficanţii de droguri ştiu bine să exploateze legislaţia din România.

Fostul ministru al Educației este de părere că oprirea traficanţilor de droguri și a consumului se poate face prin întărirea legislației, dar și printr-o educaţie mult mai sănătoasă şi mult mai corectă.

„În ceea ce priveşte consumul de droguri în preajma unităţilor şcolare şi chiar în unele unităţi şcolare, despre lucrul acesta se ştie de ani buni de zile. Intenţionat parcă nu vrem să întărim legislaţia. Intenţionat punem presiune pe sistemul de Educaţie şi din perspectivă aceasta, pentru că, un copil care a consumat droguri şi încearcă să revină în sistemul de învăţământ, foarte greu reuşeşte asta. Schimbările care se produc după perioada asta de consum de droguri este extraordinar de dură şi mulţi au de suferit.

Zeci de mii de familii din România au probleme din perspectivă aceasta deoarece sunt consumatori de droguri. Unde trebuie să întărim? Simplu: legislaţia!

Şi se vede că toată presiunea este în şcoala românească, până împlineşte copilul 16 ani, iar a doua presiune, între 16 şi 18 ani. Sunt două etape în care traficanţii de droguri ştiu bine să exploateze legislaţia din România. Pe lângă întărirea legislaţiei, trebuie o educaţie mult mai sănătoasă şi mult mai corectă”, a declarat Liviu Marian Pop.

Liviu Marian Pop: „Finanţare cât mai jos, legislaţie cât mai întortocheată”

De asemenea, Liviu Marian Pop susține faptul că în ceea ce privește strategia consumului de droguri, Ministerul de Interne, Educaţiei şi Transportului trebuie să asigure o educaţie de calitate şi o protecție a elevului din şcoală.

Cu toate acestea, președintele interimar APP România și fostul ministru al Educației este de părere că în România, este finanțare „cât mai jos”, deoarece se dorește „cetăţeni cu studii cât mai puţine, ca să fie plătiţi mai ieftin pe piaţa muncii din Europa”.

„Ceea ce astăzi nu facem foarte mult în sistemul de educaţie, privind strategia consumului de droguri, se împiedică Ministerul de Interne, Educaţiei şi Transportului pentru că acolo este triunghiul care trebuie să asigure o educaţie de calitate şi o protecție a elevului din şcoală. Iar cu cât vom reusi să facem protecţia copilului în afara şcolii, cu atât mai mult vom fi un stat mai puternic.

Din păcate, în proiectul de lege la care faceţi referire nu există măsuri clare, suplimentare în legea Educaţiei, care să întărească, să stopeze această evoluţie accelerate a consumului de droguri şi alte substanţe la nivelul unităţilor şcolare.

Aceste lucruri se pot face în mod evident simplu, dar nu se vor a fi luate de către baronii manualelor, cei care în continuare ţin captivă educaţia din România printr-un sistem foarte bine pus la punct, printr-o strategie extraordinară, în sensul în care, finanţare cât mai jos, legislaţie cât mai întortocheată, harababură totală, tocmai pentru ca în România să avem tot mai mulţi cetăţeni cu studii cât mai puţine, ca să fie plătiţi mai ieftin pe piaţa muncii din Europa”, a spus Liviu Marian Pop.

Adauga un comentariu